Βόλος: Διεθνές Μαθηματικό Συνέδριο – ert.gr

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό Συνέδριο, το 9ο Διεθνές Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από τις 7 μέχρι τις 12 Απριλίου 2017, με θέμα «Mathematics Education and Life at Times of Crisis», συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, η Διεθνής Κοινότητα Mathematics Education and Society και το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η πόλη του Βόλου θα αποτελέσει πόλο έλξης για διεθνείς προσωπικότητες της Εκπαίδευσης, καθώς και για νέους ερευνητές, εκτός των υψηλών ακαδημαϊκών προσδοκιών, που θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν το Νομό Μαγνησίας. Το 9ο Διεθνές Συνέδριο θα λειτουργήσει για την πόλη του Βόλου πολλαπλασιαστικά και ανταποδοτικά προς την τοπική κοινωνία της πόλης και ευρύτερα την περιοχή της Μαγνησίας, τόσο σε υλικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες, μπορούν να περιηγηθούν στην πόλη του Βόλου και στα χωριά του Νομού, γνωρίζοντας την τοπική κουλτούρα, την ιστορία, τον πολιτισμό. Επιπλέον, η διεθνής διάσταση του Συνεδρίου, συμβάλει να γίνει γνωστή η πόλη του Βόλου, το Πήλιο με τα χωριά του, καθώς και η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας όχι  μόνο στους ίδιους τους συμμετέχοντες αλλά και στους τόπους καταγωγής τους και τους ακαδημαϊκούς χώρους από τους οποίους προέρχονται. Επίσης τα αποτελέσματα τέτοιου είδους επιστημονικών συναντήσεων είθισται να γίνονται γνωστά διεθνώς, στο πλαίσιο προβολής των εργασιών τόσο κατά τη διάρκειά τους, όσο και κατόπιν, χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (κοινωνικά δίκτυα, live streaming, ιστότοπο εκδήλωσης), καθώς και στο πλαίσιο της έκδοσης των πρακτικών αλλά και συναφών θεματικών τόμων με επιλεγμένες δημοσιεύσεις, ώστε να οικοδομούνται συνεργασίες και δράσεις από κοινού προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της Εκπαίδευσης.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης) με το οποίο συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας την εκδήλωση, διαθέτει την υλικοτεχνική υποδομή, έχει ευρεία απήχηση όχι μόνο σε επίπεδο  Περιφέρειας αλλά και διεθνώς, με την γνωστοποίηση των σύγχρονων θέσεων της επιστήμης, και την ανάδειξη των πολιτικών και κοινωνικών διαστάσεων της εκπαίδευσης, στοχεύοντας με τις δράσεις του σε ενδιαφέροντα μεγάλης μερίδας πολιτών (μαθητών, φοιτητών, παιδαγωγών, εκπαιδευτικών, ερευνητών-τριών). Με τις δράσεις του, οι πολίτες ενημερώνονται, εμπλουτίζοντας το γνωστικό υπόβαθρό τους με τις σύγχρονες θέσης της επιστήμης. Πέραν τούτου, η διοργάνωση διεθνών εκπαιδευτικών εκδηλώσεων παρέχει την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή ερευνητές και ερευνήτριες απ’ όλον τον κόσμο, ώστε να μπορέσουν να διαμορφώσουν μια μελλοντική βάση συνεργασίας.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζει την διεξαγωγή του Συνεδρίου, το οποίο γίνεται αφορμή, να επισκεφθούν την πόλη του Βόλου, αλλά και τα χωριά του Νομού, διεθνείς προσωπικότητες, από το χώρο της εκπαίδευσης, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, από διάφορες χώρες του κόσμου. Θα γνωρίσουν τον τόπο μας, τις ομορφιές του, την ιστορία του, τον πολιτισμό μας. Όλο αυτό λειτουργεί ανταποδοτικά για την πόλη μας και το Νομό μας και για αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και αγκαλιάζει, είτε Συνέδρια, είτε εκδηλώσεις, που προσελκύουν επισκέπτες και που λαμβάνουν χώρα στο Βόλο και στη Θεσσαλία γενικότερα».

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ