Βόλος: Δράσεις για την ομαλή μετάβαση των μαθητών στο Γυμνάσιο

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα Νηπιαγωγεία στο Νομό Μαγνησίας λόγω επιμόρφωσης των νηπιαγωγών σε ειδικά θέματα, που γίνεται στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσάτικα, παρουσία της διευθύντριας Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Ελένης Αναστασοπούλου.

Παράλληλα, στο Συνεδριακό Κέντρο ξεκίνησαν σήμερα, οι ενημερωτικές συναντήσεις των διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Μαγνησίας για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο. Οι σχετικές δράσεις θα συνεχιστούν με ενημερώσεις των υποδιευθυντών και δασκάλων – καθηγητών, γονέων, που θα γίνουν από Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο.

Είναι η πρώτη φορά που στη Μαγνησία γίνεται ανάλογη ενημερωτική δράση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, με τηλεδιάσκεψη, και διευθυντές των σχολείων από τα νησιά των Σποράδων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, αφορμή της ιδέας για να γίνει η επιμορφωτική δράση είναι το γεγονός ότι ποσοστό 10% των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο βιώνουν τραυματική εμπειρία, κυρίως λόγω αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, συνηθειών, τρόπου εκπαίδευσης και φόβου για τους μεγαλύτερους ηλικιακά μαθητές, κάτι που επιδρά αρνητικά στην εκπαιδευτική τους εξέλιξη.

Η σημερινή εκδήλωση έχει στόχο να ενημερωθούν οι διευθυντές των σχολείων για τις νεώτερες αντιλήψεις στο θέμα, ενώ δίνεται η δυνατότητα να προτείνουν και οι ίδιοι καλές πρακτικές.

Η δεύτερη ενημερωτική δράση θα γίνει αύριο Πέμπτη, στο Συνεδριακό Κέντρο Μελισσατίκων, με ενημέρωση των υποδιευθυντών των σχολείων και ενός δασκάλου ή καθηγητή που επελέγησαν από τον Σύλλογο Διδασκόντων και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια ενημερωτική ημερίδα, που θα συμπληρώσει την εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ

Prev Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: Η Ελλάδα ξοδεύει περισσότερα από τη Σουηδία για τη υγεία
Next Βόλος: Ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης σε ημερίδα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση