Βόλος: Δυνατότητες επένδυσης νέων στον πρωτογενή τομέα

Επιτυχημένη ήταν η ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα & Αγροτική Ανάπτυξη» που διεξήχθη την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 από την Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Ε.Α.Ε.Μ.) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό.(ΕΛ.Γ.Ο.) «ΔΗΜΗΤΡΑ» και τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί φοιτητές, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από καταρτισμένους ομιλητές σχετικά με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης των νέων ώστε να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα, αλλά και για τον ρόλο της κατάρτισης των αγροτών στην ανάπτυξη επιχειρηματικής συνείδησης.

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Ε.Μ. κ.Βασίλης Καραλής τόνισε ότι τα προγράμματα ενίσχυσης αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε οι αγρότες να αποκτήσουν τα απαιτούμενα εφόδια για την παραγωγή ποιοτικών ανταγωνιστικών προϊόντων.

Από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ Γεώργιος Βλόντζος, στην παρουσίαση του για τις προοπτικές σύστασης και λειτουργίας κτηνοτροφικού πάρκου, επισήμανε ότι η δημιουργία και εκμετάλλευση σύγχρονων συνεταιριστικών κτηνοτροφικών πάρκων θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για τους αγρότες. Επιπλέον, παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τα ΠΟΠ προϊόντα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο Δρ Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος, Γεωπόνος από τη Δ/νση Αγροτικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ αναφέρθηκε εκτενώς στον ρόλο της κατάρτισης των αγροτών στην ανάπτυξη επιχειρηματικής συνείδησης και στις δράσεις κατάρτισης νέων αγροτών από τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ».
Ο αντιπρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ. Αθανάσιος Κούντριας παρουσίασε αναλυτικά τις δυνατότητες που προσφέρονται στην κατεύθυνση της ενασχόλησης με τον κλάδο της γεωργίας σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες επιδότησης και υποστήριξης από την πλευρά της πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε όλους τους συμμετέχοντες χορηγήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ