Βόλος: Δωρεά οργάνων από 60χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή στο Αχιλλοπούλειο

Ζωή με το θάνατό της θα χαρίσει μια 60χρονη Βολιώτισσα, που χτες άφησε την τελευταία της πνοή στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς οι συγγενείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της και συγκεκριμένα τους νεφρούς, το ήπαρ και τους κερατοειδείς.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμητινός, η 60χρονη Βολιώτισσα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, σε κωματώδη κατάσταση, έπειτα από ανεύρυσμα εγκεφάλου που υπέστη και χτες διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατός της. Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό η οικογένεια της γυναίκας γρήγορα ενημέρωσε τους γιατρούς της ΜΕΘ ότι επιθυμεί να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων.

Επίσης όπως είπε ο κ. Δραμητινός σήμερα το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στο Νοσοκομείο Βόλου, ειδικό κλιμάκιο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου που θα προχωρήσει στη λήψη οργάνων από την 60χρονη γυναίκα και συγκεκριμένα των νεφρών, του ήπατος και των κερατοειδών, τα οποία στη συνέχεια θα μεταμοσχευθούν στους συμβατούς δέκτες. » Είναι η δεύτερη δωρεά οργάνων στη Μαγνησία για το 2017. Μακάρι να είχαμε περισσότερες» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ