Βόλος: Δύο υπέροχα camping στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου 

Περίοπτη θέση ανάμεσα στους ομορφότερους οργανωμένους χώρους κατασκήνωσης όλης της χώρας, κατέχουν τα δύο υπέροχα camping στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, στο Παπά Νερό και στο Χορευτό, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ευρύ φάσμα εξυπηρετήσεων.

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, ιδιοκτήτης και των δύο εκτάσεων στις οποίες λειτουργούν τα camping, εμπλουτίζοντας τις τουριστικές υποδομές, υποστήριξε επενδύσεις και στον κλάδο της ποιοτικής οργανωμένης κατασκήνωσης, διαθέτοντας χώρους με συγκριτικά πλεονεκτήματα και φυσικές ομορφιές σε δύο από τις κορυφαίες παραλίες.

Οι διακοπές σε camping έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο των καλοκαιρινών επιλογών και λόγω των οικονομικών συνθηκών και η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται όπως και οι απαιτήσεις των κατασκηνωτών που θέλουν να χαρούν το απολαυστικό ελληνικό καλοκαίρι μέσα στη φύση και δίπλα στη θάλασσα.

Τα δύο camping σε Χορευτό και Παπά – Νερό, έχουν συνολική δυναμικότητα 800 ατόμων και λειτουργούν με σεβασμό στο περιβάλλον και σύμφωνα με όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους του ΕΟΤ.

Παράλληλα με την ανάπτυξη οργανωμένων χώρων κατασκήνωσης ώστε να παρέχεται και η δυνατότητα οικονομικότερων διακοπών, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου διασφαλίζει το δικαίωμα ελεύθερης χρήσης των κοινόχρηστων χώρων αναψυχής και ανάπαυσης για όλους, όπως και το δικαίωμα απόλαυσης των περιβαλλοντικών αγαθών, προσφέροντας καθαρές παραλίες, οργανωμένες και μη, σε όσους επισκέπτονται το Πήλιο.

Οι παραλίες του Δήμου, ελεύθερες και καθαρές, είναι στη διάθεση όλων των δημοτών και των επισκεπτών και όχι σε αποκλειστική χρήση κατασκηνωτών οι οποίοι αυθαίρετα και παράνομα οριοθετούν περιοχές με σκηνές, εμπόδια, ψησταριές, πρόχειρες κατασκευές κ.α.

«Οι ελεύθεροι κατασκηνωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κάμπινγκ σε μη προσδιορισμένο χώρο, πόσο μάλλον σε περιοχές του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου NATURA 2000, απαγορεύεται ρητώς από το νόμο από τον οποίο προτάσσονται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από σκουπίδια και πυρκαγιές, η προστασία της πανίδας, η προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και η διατήρηση της αισθητικής του τοπίου» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

ΠΗΓΗ

Prev Δωρεά οχήματος στην Ασφάλεια Βόλου από την Βιομηχανία τροφίμων «ΣΤΑΜΟΣ Α.Ε.»
Next Σε ανοδική πορεία η Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου