Βόλος: Εγκαινιάστηκε η Ναυτική Εβδομάδα

Εγκαινιάστηκε πριν λίγη  η φετινή Ναυτική Εβδομάδα στο προαύλιο του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Ιουνίου. Η φετινή Ναυτική Εβδομάδα είναι  αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας . Στην φετινή διοργάνωση, συνεργάζονται ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος»,  η  Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Β. Σποράδων,  ο  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου,  ο  Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.), Σωματεία Προσκόπων, Ναυταθλητικά σωματεία και πολιτιστικοί  φορείς, αλλά και  το Ιταλικό Υποπροξενείο Βόλου και το Διαδικτυακό περιοδικό «Πεμπτουσία».

nayti.1JPG

Στις εκδηλώσεις θα  συμμετέχουν πολλοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων, χορωδιών κ.ά.

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για τη «Ναυτική Εβδομάδα»  αποτελούν μια τιμητική αναφορά στον Ελληνισμό της «Μεγάλης Ελλάδας» (Magna Grecia) της Κάτω Ιταλίας. Παράλληλα, τιμάται ο Γιώργος Καφενταράκης, ένα χρόνο μετά την «αναχώρησή» του, άνθρωπος της Τέχνης και της θάλασσας και μέλος του Δ.Σ. του φορέα.

nayti4

Η σημερινή ημέρα εκτός των χαιρετισμών περιλαμβάνει ομιλία  του καθηγητή Ρωμαϊκού και Βυζαντικού Δικαίου Πανεπιστημίου Magna – Graecia, Catanzaro Calabria ΙΤΑΛΙΑ   Γέρων Νείλος Βατοπαιδινός (Prof. Giorgio Barone Adesi),  συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «Όταν η φύση ζωγραφίζει στο βυθό της Μαγνησίας μας» του γιατρού Θεόδωρου Περάκη, συναυλία των «AstèriA» από τη Στερνατία της ελληνόφωνης Απουλίας ΙΤΑΛΙΑΣ. Eπικεφαλής GIORGIO FILIERI καθώς και απονομή τιμητικής πλακέτας σε εκπροσώπους Φορέων του Ελληνισμού της Κάτω Ιταλίας (Μεγάλη Ελλάδα).

nayti5

Παράλληλες Αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες

  •  Στατική έκθεση της παλαιότερης Οκτακώπου Ναυτοπροσκοπικής Λέμβου, ΣΕΠ 384 «Αργοναύτης» με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ναυπήγηση της. Παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού.
  • Παρουσία και επιδείξεις κωπηλασίας, από τις Ναυτοπροσκοπικές ομάδες.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

 19.30: Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Χαιρετισμός: Αρχιμανδρίτης Εφραίμ – Ηγούμενος Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Συναυλία με τον τίτλο «Φως στην Οικουμένη».

Σε συνεργασία με το Διαδικτυακό περιοδικό «Πεμπτουσία».

Παιδική Χορωδία «Παραμυθία»,  του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας. Θα τραγουδήσει και χορέψει Ελληνικούς και Ρωσικούς χορούς.

nayti3

Την συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα «Εμμέλεια» του συνθέτη Χρήστου Τσιαμούλη, με την Καίτη Κουλλιά στο τραγούδι.

 Λιμάνι Βόλου – Χώρος Terminal

20.00: Παρουσίαση εκθεμάτων:

  • «Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς, Μικροναυπηγική Τέχνη Σκοπέλου».
  • Έκθεση στερεοσκοπικών φωτογραφιών από εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2016», του  Ευσταθίου Ζαφραντζά.

Μουσική Παιδική Παράσταση «Λάχανα και Χάχανα

Η Στριγγλένια και η Τραγουδομηχανή».

Τάσος Ιωαννίδης

Τα τραγούδια «Λάχανα και Χάχανα» έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ως «Παιδαγωγικά και Επιστημονικά κατάλληλα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά του Δημοτικού».

Συντελεστές

Κείμενο – Μουσική – Σκηνοθεσία: Τάσος Ιωαννίδης

Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη, Τάσος Ιωαννίδης, Κ. Κολοβός

Σκηνικά – Φώτα: Στάθης Μήτσιος

Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου

Κινησιολογία: Σοφία Πάσχου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρονίκη Χρηστάκη

Εικονογράφος: Βανέσα Ιωάννου

Ενορχήστρωση: Κώστας Γανωσέλλης – Σταύρος Καρτάκης

Παραγωγή: ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ Ε.Ε.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):Αμερικάνος Αλέξανδρος, Γερμανού Μαριλένα, Δαρμουσλή Μάρα, Κυριώτη Αρετή, Παπαδάκη Λουκιανή, Σταματελόπουλος Δημήτρης, Τσακίρης Συμεών, Χρυσανθοπούλου Μυρτώ.

 nayti

Παράλληλες Αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες

Έμπροσθεν Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 Ώρα: 17.30 έως 20.30

Καταδύσεις στον χώρο του Λιμανιού από τον Ν.Ο.Β. – Αργοναύτες

Πλεύσεις για το κοινό με τα σκάφη των Προσκόπων

Βραδινή κωπηλασία Προσκόπων με αναμμένους φανούς.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Prev Θετικές εξελίξεις για επένδυση της ΕΒΟΛ σε αρωματικά φυτά και βότανα
Next Βόλος: Τον συνέλαβαν γιατί διέρρηξε δυο καταστήματα