Βόλος: Εκδήλωση για την διατροφή στη σχολική ηλικία

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
Δ. Βόλου, σε συνεργασία με την Ένωση Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος, Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Δ.Δ.Ε.), συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς και εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία».
Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις, έχουν κατανεμηθεί τόσο στον Ιανουάριο, όσο και στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο και αφορούν τμηματικά, όλες τις ηλικίες των παιδιών.
Στη διάρκεια της συζήτησης, αναπτύσσονται θέματα και ζητήματα που αφορούν τους γονείς σε σχέση με τη διατροφή των παιδιών τους στα διάφορα στάδια ηλικίας, όπως και πως μπορούν οι ίδιοι οι γονείς, σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, να προσφέρουν σε γνώση και διατροφή, στα ίδια τα παιδιά.

Η 2η θεματική ενότητα, αφορά τις «Διατροφικές Προσεγγίσεις σχολικής ηλικίας (9-12 ετών)», με ομιλήτρια τη διαιτολόγο- διατροφολόγο Στελίνα Σεφέρη, και υποστηρικτή της δράσης, το «Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας».
Η δεύτερη εκδήλωση του κύκλου, θα γίνει την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Βόλου, (Συγκρότημα Μουρτζούκου, είσοδος από οδό Επτά Πλατανίων). Θα συμμετάσχουν μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου, που θα παρουσιάσουν εργασία που έχουν ετοιμάσει, σε σχέση με τη διατροφή.
Στην δεύτερη αυτή εκδήλωση, καλούνται όλοι οι γονείς και εκπαιδευτικοί, που έχουν άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον για τα παιδιά των συγκεκριμένων ηλικιών, αλλά και όσοι γενικότερα ενδιαφέρονται να θέσουν υπόψη των διατροφολόγων ερωτήματα, αλλά και να λάβουν γνώση για τα γενικότερα θέματα διατροφής.

ΠΗΓΗ