Βόλος: Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα στις 5 Δεκεμβρίου

Εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος διοργανώνουν την επόμενη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, με την συμμετοχή και της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος (2ας Νοεμβρίου – Ξενοφώντος), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Εν συνεχεία, στις 6 μ.μ., η εκδήλωση θα συνεχιστεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), όπου θα γίνουν προσφωνήσεις, καθώς και ομιλίες από τον Επίσκοπο Σλαβονίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την ιστορικό, κ. Μαρία Καβάλα.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον τίτλο «Ήρωες, Μάρτυρες, Προδότες και Κατακτητές στη δίνη της Κατοχής» από το μουσικό σχήμα «Ποιος τη Ζωή μου Κυνηγά», κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ιστορικού τέχνης και ερευνητή του Ολοκαυτώματος, κ. Γιώργου Πηλιχού.

Το τέλος της εκδήλωσης θα κηρύξει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος.

Να σημειωθεί πως στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο “SYLVIA” του καλλιτέχνη Victor Koen. Επίσης, θα εκτίθεται η στολή ομήρου του στρατοπέδου Νταχάου που φορούσε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δημητριάδος, Δαμασκηνός.

ΠΗΓΗ

Prev Την Τρίτη η προσυγκέντρωση των αγροτών του Αλμυρού – Ξεκίνησαν ήδη και στο Βελεστίνο
Next Βόλος: Νοσταλγία και συγκίνηση στο μνημόσυνο για τον Χριστόδουλο