Βόλος: Εκλογές στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Στις 10-11 περίπου το βράδυ, αναμένονται τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέας Διοίκησης της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, καθώς και των αντιπροσώπων της για την ΟΛΜΕ. Οι κάλπες, στο Καρτάλειο Διδακτήριο, άνοιξαν στις 10 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Την ψήφο των 1.500 περίπου, εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικούν πέντε παρατάξεις, όσον αφορά στο Δ.Σ. και έξι παρατάξεις για τους αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο), οι κάλπες στήθηκαν μία μέρα νωρίτερα (την Τρίτη 30/5) λόγω προβλημάτων που είχαν να κάνουν με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, κ. Διαλεχτή Τσιτούμη και εκ νέου υποψήφια με την παράταξη της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Κίνηση, υπό την ευθύνη των δικαστικών αντιπροσώπων, οι κάλπες στα νησιά σφραγίστηκαν και  σήμερα, θα μεταφερθούν στο Βόλο, προκειμένου, στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας, τα ψηφοδέλτια να ανακατευτούν  με αυτά της χερσαίας Μαγνησίας, ώστε να διαφυλαχθεί  η μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

 

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι , κατά την χθεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν πολύ μικρή και μάλιστα, οριακά συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ώστε να θεωρείται έγκυρη, η κ. Τσιτούμη τόνισε πως πρέπει να αναζητηθούν ευρύτερα οι αιτίες που γίνεται αυτό, ιδιαίτερα από την στιγμή, που, κατά γενική ομολογία, τα προβλήματα είναι τεράστια. Παρατήρησε δε, πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο στους εκπαιδευτικούς, αλλά όλους τους κλάδους, όπως αποδεικνύεται.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Συνεχίζεται η μείωση τζίρου και έλλειψη ρευστότητας στις ΜΜΕ
Next Ο Λου Γιουρένεκ, συγγραφέας του βιβλίου «Η Μεγάλη Φωτιά» στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου