Βόλος: Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στο Μουσείο της πόλης

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά θα υλοποιηθούν στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα το Θέατρο της Εμπειρίας θα υλοποιήσει  μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα µε τίτλο «Παίζουμε και μαθαίνουµε στο Μουσείο».

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου κάθε Σάββατο από 30 Σεπτεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου (συνολικά 13 Σάββατα) και ώρα 11:00-13:00. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, µε όριο συμμετοχής έως 24 παιδιά. Πραγματοποιείται σε συνεργασία µε το Θέατρο της Εμπειρίας κι εμψυχώτρια την παιδαγωγό Παναγιώτα Έλληνα.

Αποτελείται από ετερόκλητες μεταξύ τους ενότητες, ώστε τα παιδιά να παρακολουθούν κάτι διαφορετικό κάθε Σάββατο και οι δραστηριότητές του βασίζονται στο θεατρικό παιχνίδι, την κινητική αγωγή, την παντομίμα, τα εικαστικά και το βιωματικό παιχνίδι.

Το κόστος συμμετοχής είναι 4 ευρώ ανά παιδί και 6 ευρώ για τα αδέρφια, µε προσφορά για όλα τα Σάββατα κάθε μήνα 15 και 22 ευρώ αντίστοιχα.

Το Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ενέκρινε επίσης την παρακράτηση του 20% από τα έσοδα ως αντίτιμο για την παραχώρηση του χώρου (άρθρα 7 και 9 του κανονισμού λειτουργίας του Δικτύου Μουσείων, απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 750/2012), ποσό το οποίο θα πιστωθεί στην ΚΑ 432.301 του προϋπολογισμού της ∆/νσης.

ΠΗΓΗ