Βόλος: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Γνώρισε τα Μαμούθ” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Αυτήν την Κυριακή 09 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνώρισε τα μαμούθ» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

Έζησαν μαμούθ στην Ελλάδα; Αυτή και άλλες ερωτήσεις θα απαντήσουν οι μικροί φίλοι του Mουσείου που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα και βρίσκοντας απολιθωμένα κόκκαλα και δόντια από μαμούθ. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και άλλα ζώα που έζησαν με τα μαμούθ στον ελληνικό χώρο, όπως καμηλοπαρδάλεις, άλογα και ύαινες.

γνωρισε τα μαμουθ

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και φύλλα εργασίας θα μάθουν τα χαρακτηριστικά αυτών των ζώων και θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν πραγματικά κόκκαλα από οργανισμούς της χώρας μας και να βρουν τις διαφορές ανάμεσα τους. Με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μικροί φίλοι του Μουσείου ευαισθητοποιούνται για την πανίδα και γενικά για το περιβάλλον του τόπου μας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 80’ και το κόστος του είναι 10€.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου) αυτήν την Κυριακή το πρωί. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-13:00. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6973034810.

ΠΗΓΗ