Βόλος: Εκ νέου ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ RSF ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ

Εκ νέου ένταση επικράτησε σήμερα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, όπου τον παρών έδωσαν και πάλι, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, ζητώντας τον λόγο και αιτούμενοι ειδική συνεδρίαση του σώματος για το θέμα.

«Σεβόμαστε τα σοβαρά ζητήματα της πόλης και περιμένουμε από εσάς να μας δώσετε το λόγο» δήλωσαν μέλη της επιτροπής απευθυνόμενα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Μουλά, ο οποίος ωστόσο, αρνήθηκε, λέγοντας ότι το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Οι συγκεντρωθέντες έκαναν λόγο για απαξίωση, ενώ ο κ. Μουλάς διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά.

 

Με την επανέναρξή της, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους καλώντας τα μέλη της Επιτροπής να υποβάλουν γραπτώς το αίτημά τους, προκειμένου να προγραμματιστεί ειδική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που τους απασχολεί, εντός τριάντα ημερών, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα τους δοθεί η δυνατότητα εισήγησης.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν εκφράζοντας την οργή και αγανάκτηση τους για τη στάση της δημοτικής αρχής, ζητώντας παράλληλα, να αποσύρει ο Γ. Μουλάς τις μηνύσεις σε βάρος του Μ. Βαξεβανόπουλου και του Στ. Λημνιού.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, κατέθεσε αίτημα για ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο συνυπέγραψαν 17 σύμβουλοι, με θέματα:

α) Την αδειοδότηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής για χρήση ως καυσίμων υλικών αποβλήτων από συσκευασίες, λυματολάσπης, λάσπης απομελάνωσης από την ανακύκλωση χαρτιού και άλλων υλικών που πιθανώς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

β) Την αναθεώρηση της απόφασης του Δήμου Βόλου για δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσιαντά, η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να ορίσει συνεδρίαση για το θέμα, εντός πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση δε, δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες από δύο αναβολές.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ