Βόλος: Εμβολιάστηκαν 122 παιδιά Ρομά κατά της ιλαράς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς σε παιδιά Ρομά, στον καταυλισμό του Αλιβερίου και στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του προγράμματος «PHILOS», που πραγματοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα εμβολιάστηκαν με την πρώτη ή τη δεύτερη δόση του εμβολίου, εκατόν τρία (103) παιδιά στον καταυλισμό του Αλιβερίου και δεκαεννέα (19) παιδιά στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι κάποια από τα παιδιά των παραπάνω περιοχών δεν είχαν εμβολιασθεί καθόλου, ενώ κάποια άλλα δεν πραγματοποίησαν επαναληπτικούς εμβολιασμούς. Για αυτό το λόγο, αλλά και για το ότι το θέμα αφορά γενικότερα στη δημόσια υγεία, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων μετά από πρόταση του ΚΕΕΛΠΝΟ, (το αντίστοιχο δικό του συνεργείο λόγω των αυξημένων αναγκών εκείνης της περιόδου δεν μπορούσε να ανταποκριθεί άμεσα), ανέλαβε να υλοποιήσει τους εμβολιασμούς των ευπαθών ομάδων των προαναφερόμενων περιοχών, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία τους, με αποτέλεσμα να δοθεί από την Περιφερειακή Ενότητα λύση σε ένα σοβαρό ζήτημα.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναλάβαμε μέσω της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, την πραγματοποίηση εμβολιασμών, κυρίως σε παιδιά ΡΟΜΑ, που δεν ήταν εμβολιασμένα σε μια χρονική περίοδο που ήταν σε μεγάλη έξαρση η ιλαρά. Είχαμε εξασφαλίσει ικανό αριθμό εμβολίων συνδράμοντας στην προσπάθεια του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναλαμβάνοντας  την εμβολιαστική δράση. Εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού, να τηρείται από τους γονείς ο απαραίτητος εμβολιασμός των παιδιών τους και να γνωρίζουν τους κινδύνους που δημιουργούνται από τη μη συμμόρφωση με τις ιατρικές οδηγίες. Η υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση όλων, προασπίζει τη Δημόσια Υγεία ως κοινωνικό αγαθό».

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ