Βόλος: Ενημέρωση για τη καύση RDF από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τους φορείς και τους πολίτες του Βόλου σε ενημερωτική συγκέντρωση αναφορικά με την άδεια που πήρε η ΑΓΕΤ για καύση 200.000 τόνων RDF και άλλων υλικών. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 19.15 στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν το πρόβλημα και οι κάτοικοι του Βόλου θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους», Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση έχει κληθεί και εκπρόσωπος της ΑΓΕΤ Ηρακλής να τοποθετηθεί με εισήγηση στο θέμα και αναμένει την απάντησή της.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «το RDF περιέχει πλαστικά και άλλα υλικά που η καύση τους παράγει καρκινογόνες ουσίες όπως είναι οι διοξίνες, τα φουράνια και ο πτητικός υδράργυρος. Μέχρι σήμερα είχε άδεια να καίει 7.000 τόνους RDF και τώρα πήρε άδεια για 200.000 τόνους «εναλλακτικά καύσιμα», από τα οποία οι 100.000 τόνοι είναι το RDF. Σημειώνουμε ότι στο νοσοκομείο του Βόλου έχει διαπιστωθεί 30% αύξηση των περιστατικών καρκίνου σε ένα χρόνο».

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Στήριξη της δημόσιας υγείας ζητά το "Δίκτυο"
Next Βόλος: Πραγματικότητα το Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Βιβλίου