Βόλος: Εντολή να σταματήσουν τα έργα στην Καραμπατζάκη

Εντολή να σταματήσουν τα έργα της Καραμπατζάκη, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες της επιτροπής Δημοτών για την προστασία της περιοχής του Κραυσίδωνα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Την πληροφορία μετέφερε σήμερα το απόγευμα, στην συγκέντρωση κατοίκων που πραγματοποιήθηκε στο Μεταξουργείο, το μέλος της Επιτροπής, Στάθης Χαλαστάρας, αναφέροντας πως ο υπουργός ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε εντολή να σταματήσουν τα έργα έως ότου εξεταστεί συνολικά ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων που επιθυμεί να κάνει η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που υπάρχουν καθώς η Καραμπατζάκη είχε αναπλαστεί μέσω του προγράμματος Life.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλαστάρα, για την εξέλιξη αυτή υπήρξε προφορική ενημέρωση από την γραμματεία του αναπληρωτή υπουργού προς μέλος της Επιτροπής, ενώ δεν γνωρίζει αν εστάλη σχετικό έγγραφο στον Δήμο Βόλου.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η ενημέρωση της κοινωνίας της Ν. Ιωνίας και του Βόλου, για το τι πρόκειται να συντελεστεί αν εφαρμοστούν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, καθώς από την μία ένας πνεύμονας πρασίνου θα καταστραφεί, ενώ από την άλλη,  Όπως είπε τα σχέδια αυτά στην ουσία καταστρέφουν έναν  δεν ελήφθησαν υπόψη οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα Life, μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκε η ανάπλαση της περιοχής.

«Την αντίσταση απέναντι σ’ αυτά τα σχέδια την έδειξε ο κόσμος και τη δείχνουμε στις δύο επεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής χθες και σήμερα. Έγινε μια ζημιά και ελπίζουμε το κακό αυτό να μην επαναληφθεί, γιατί είναι θλιβερό να βρίσκονται οι κάτοικοι απέναντι σε τέτοιου είδους επιλογές» επισήμανε ο κ. Χαλαστάρας και πρόσθεσε πως οι αποφάσεις που θα ληφθούν από την Περιφερειακή Διοίκηση και το ΣτΕ πρέπει να διασφαλίζουν τουλάχιστον προσωρινά τα έργα που έχουν γίνει.

Όπως έγινε γνωστό εξάλλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης που έγινε στο Μεταξουργείο, οι πολίτες θα βρίσκονται και αύριο, στην οδό Καραμπατζάκη, η οποία πρέπει να αποτελέσει ένα σύμβολο αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι στην σημερινή συγκέντρωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ το παρών έδωσαν, δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Στέφανος Φούσκης.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Με κάθε επισημότητα η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Μαγνησία
Next Αποτελέσματα Εκλογών Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας