Βόλος: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, υπόθεση απάτης σε βάρος 42χρονου, ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διαπράχθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2017 στο Βόλο. Δράστης ένας 44χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Αναλυτικότερα, ο δράστης, προσποιούμενος τον υπάλληλο εταιρείας έκδοσης προπληρωμένων καρτών, τηλεφώνησε στο κατάστημα και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του να εκδώσει από το μηχάνημα έκδοσης προπληρωμένων καρτών, δύο κάρτες των 100 ευρώ η καθεμιά, προκειμένου να διαπιστώσει τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος.

Ο 42χρονος πείστηκε και προέβη στην έκδοση των καρτών, το ποσό των οποίων χρεώθηκε στον λογαριασμό του, ενώ ανέφερε στον δράστη τους αριθμούς PIN και τους σειριακούς αριθμούς, τους οποίους εκείνος τους χρησιμοποίησε, χωρίς ποτέ να καταβάλει τα χρήματα.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές της χώρας για άλλα παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 

ΠΗΓΗ