Βόλος: Εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη της ΕΛ.ΑΣ.

Ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος γιορτάζει την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Πέμπτη με υποδοχή των λειψάνων του Αγίου και τελετή βράβευσης του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά, ενώ οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη μόνιμη έκθεση αστυνομικών κειμηλίων που ετοιμάζεται πυρετωδώς και βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του αστυνομικού μεγάρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, μεθαύριο Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 17.30 θα γίνει υποδοχή του λειψάνου του Αγ. Αρτεμίου και θα ακολουθήσει Εσπερινός και Αρτοκλασία.

Στη συνέχεια (18.30) θα ακολουθήσει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του αστυνομικού μεγάρου, βράβευση του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά για τη διαχρονική προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία και μίνι δεξίωση.

Μόνιμη έκθεση κειμηλίων

Παράλληλα ετοιμάζεται πυρετωδώς, ώστε οι Βολιώτες να έχουν την πρώτη επαφή αύριο το απόγευμα, η μόνιμη έκθεση αστυνομικών κειμηλίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, στο δεύτερο όροφο του αστυνομικού μεγάρου.

Πρόκειται για προθήκες με στολές και μικροαντικείμενα που χρησιμοποιούσαν αστυνομικοί. Στόχος της έκθεσης είναι να προβληθεί η ιστορία της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας και στην προσφορά τους στην κοινωνία.

Η γκάμα στολών και αντικειμένων καλύπτει ιστορικά την περίοδο από το 1930 μέχρι και σήμερα.

Δοξολογία και δεξίωση

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 7.30 το πρωί θα γίνει Θεία Λειτουργία στο ναΐδριο του Αγ. Αρτεμίου, στο αστυνομικό μέγαρο.

Στις 11 το πρωί θα ακολουθήσει δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου και στη συνέχεια η καθιερωμένη δεξίωση στο ξενοδοχείο Park.

Παράλληλα, την Πέμπτη και την Παρασκευή αντιπροσωπεία αστυνομικών θα εκκλησιαστεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίων Κοσμά και Αρτεμίου στο Βόλο.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Δήμος Βόλου: Ξεκινά η διανομή προϊόντων
Next Σημαντική η ανάπτυξη του παραθαλάσσιου καταδυτικού τουρισμού