Βόλος: Επίσκεψη του “Εσταυρωμένου” στις Φυλακές Κασσαβετείας

Το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κασσαβετείας επισκέφθηκε σήμερα (Πέμπτη 6 Απριλίου), μία ομάδα εθελοντών του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου, π. Θεόδωρο Μπατάκα, και τον κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., οι οποίοι μετέφεραν τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου και όλων των μελών και εθελοντών – συνεργατών του Συλλόγου. Παράλληλα, παρέδωσαν ατομικά πασχαλινά δέματα για όλους τους έγκλειστους. Η συνάντηση με τους κρατουμένους πραγματοποιήθηκε στα προαύλια όλων των παραρτημάτων της φυλακής. Προηγήθηκε η τέλεση της ακολουθίας του Μικρού Αγιασμού, ομιλία του π. Θεοδώρου και η επίδοση των δώρων σε 120 φυλακισμένους. Η υποδοχή ήταν θερμή και η ευγνωμοσύνη των κρατουμένων προς την Τοπική Εκκλησία ήταν έκδηλη.

Τα ατομικά δέματα περιείχαν: εσώρουχα, κάλτσες, σαμπουάν, σαπούνια, ξυριστικές μηχανές, οδοντόβουρτες, οδοντόκρεμες, οδοντόκρεμες, τσιγάρα, ημερολόγια τσέπη κ.α είδη.
Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος καταθέτει στο ταμείο δωρεών της φυλακής – υπέρ των απόρων κρατουμένων – 200 ευρώ, σε μηνιαία βάσει και εφοδιάζει τακτικά την κοινωνική υπηρεσία με πολλά αναγκαία είδη που έχουν ανάγκη οι φυλακισμένοι. Τους εθελοντές του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» συνόδευε η προϊσταμένη της φυλακής κ. Ε. Σαμαρά και η κ. Χριστίνα, Κοινωνική λειτουργός του καταστήματος. Η ίδια εκδήλωση αγάπης θα πραγματοποιηθεί – μετά το Πάσχα – και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Με την υφ. Οικονομικών συναντήθηκε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου
Next Βόλος: Δεκαπεντάχρονη παρασύρθηκε από Ι.Χ.