Βόλος: Επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός για την ναυαγοσωστική κάλυψη

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΕ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΑΦΗΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Έκπτωτος κηρύχθηκε ο μοναδικός υποψήφιος που συμμετείχε στο συνοπτικό διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Βόλου για το τρέχον έτος, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με τους ίδιους όρους. Την απόφαση έλαβε ομόφωνα σήμερα, η Οικονομική Επιτροπή, ενώ η Εταιρεία από την πλευρά της, αφήνει αιχμές για πιέσεις που δέχτηκαν ναυαγοσώστες τοπικά, για να μη συνεργαστούν μαζί της.

Σύμφωνα με έγγραφο του αναδόχου, που εδρεύει στη Ν. Σμύρνη προς τον Δήμο Βόλου, η εταιρία συμμετείχε στη διαδικασία με στόχο να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες με ένα εύλογο κόστος για το Δήμο βόλου και τους δημότες.

Η εταιρία αναφέρει ότι το ανθρώπινο δυναμικό κατά 70% προερχόταν από την τοπική κοινωνία, αλλά το τελευταίο διάστημα, ενώ ζήτησε τις άδειες άσκησης επαγγέλματος, πολλοί απ’ αυτούς, επικαλούμενοι τη νέα νομοθεσία, ζήτησαν παρατάσεις.

«Διερευνώντας το θέμα διαπιστώσαμε ότι αρκετοί εξ αυτών δέχτηκαν πιέσεις απ’ την τοπική κοινωνία, ώστε να μη συνεργαστούν μαζί μας. Δεδομένου ότι οι αδειοδοτημένοι ναυαγοσώστες έχουν συγκεκριμένο αριθμό και προκειμένου να μη βρεθούμε στο κέντρο διενέξεων ανθρώπων με τοπικά μικροσυμφέροντα, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας κοινοποιήσουμε την αδυναμία μας να σας προσκομίσουμε έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την κάλυψη του ανθρώπινου δυναμικού υλοποίησης του έργου», αναφέρει με έγγραφό της η εταιρία προς το Δήμο.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: «Παιχνίδι και Άθληση στο Ύπαιθρο για Όλους»
Next Τραγικός θάνατος ηλικιωμένου στην Αλόννησο