Βόλος: Επανεκκίνηση των εργασιών στον Περιφερειακό

 

Ζητεί το ΤΕΕ Μαγνησίας για το τμήμα «Αστέρια» Αγριάς

Επιστολή προς τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστο Σπίρτζη και τους βουλευτές του νομού απέστειλε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας με την οποία ζητεί να χρηματοδοτηθεί εκ νέου το τμήμα της παράκαμψης της περιοχής «Αστέρια» Αγριάς και να υπάρξει επανεκκίνηση των εργασιών.

Ειδικότερα, στη επιστολή που κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και την  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Μαγνησίας & Β. Σποράδων  κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, αναφέρονται τα εξής:

 «Όπως όλοι γνωρίζουν η μη ολοκλήρωση των έργων της Περιφερειακής οδού Βόλου, έχει καταστήσει ουσιαστικά ανενεργό το συγκεκριμένο δρόμο, μη εκπληρώνοντας το σχέδιο και την ιδέα κατασκευής του. Για μια ακόμη φορά σας ενημερώνουμε, ότι εδώ και πολύ καιρό τα έργα που αφορούν το τμήμα της παράκαμψης της περιοχής «Αστέρια» Αγριάς, έχουν κυριολεκτικά βαλτώσει.

Για το συγκεκριμένο τμήμα «Κατασκευή Ι.Κ. της Δυτικής εισόδου Αγριάς και συνδετήριας οδού Π31 με παραλιακή οδό Βόλου» (από Χ.Θ. 19+200 ως Χ.Θ. 19+450), που αφορά στην παράκαμψη στην περιοχή «Αστέρια» Αγριάς», έχει κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος κατά το παρελθόν και η χρηματοδότηση του έργου έχει σταματήσει.

Ωστόσο, θεωρούμε ότι είναι μείζονος σημασίας για την πόλη μας, η διεκδίκηση εκ νέου χρηματοδότησης για ένα έργο το οποίο είναι ώριμο για δημοπράτηση καθώς είναι έτοιμες οι  μελέτες του.

Είναι σίγουρο ότι η μη συνέχιση των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα του Περιφερειακού, απαξιώνει ουσιαστικά και λειτουργικά το έργο και εκτιμούμε ότι με αναθεώρηση των τευχών δημοπράτησης μπορεί άμεσα να επαναδημοπρατηθεί και να συνεχιστούν οι εργασίες.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου σας», καταλήγει η επιστολή.

ΠΗΓΗ