Βόλος: Επεισόδια στην Πολυτεχνική – ert.gr

Σοβαρή ένταση επικρατεί στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, όπου για τις 2 μ.μ. είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση παρουσίασης των σχεδίων επέκτασης της Πανεπιστημιούπολης, με την ανέγερση δύο κτιρίων, σε έκταση του Πανεπιστημίου, στο Πεδίον του Άρεως, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη από την Ομάδα «Τερμίτα».

Αλληλέγγυοι της κατάληψης δεν επέτρεψαν καν, να ξεκινήσει η εκδήλωση, στην οποία είχαν κληθεί όλοι οι τοπικοί φορείς, ενώ υπήρξαν και προπυλακισμοί.

Με συνθήματα εναντίον του πρύτανη, όπως «Πετράκο ζούμε για να σε δούμε πρωθυπουργό!» αλλά και «Έρευνες για μπάτσους, λεφτά για το στρατό» οι υποστηρίζοντες την κατάληψη (μεταξύ των οποίων και κάποιοι φοιτητές) ζητούν από τον κόσμο να αποχωρήσει, κάτι το οποίο έπραξαν – μέχρι τώρα – ελάχιστοι από τους παρευρισκόμενους.

Παρά την συνεχιζόμενη ένταση, πάντως, πριν λίγο, τον λόγο έλαβε ο πρύτανης του Π.Θ. κ. Πετράκος, ο οποίος, απευθυνόμενος στα μέλη της ομάδας, τους ζήτησε να εξηγήσουν γιατί θέλουν να διαλύσουν το Πανεπιστήμιο;

Παράλληλα, ωστόσο, διεμήνυσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι κανείς δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει τις πανεπιστημιακές Αρχές και ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στο θέμα της ανέγερσης των νέων κτιρίων, για το οποίο υπάρχει απόφαση της Συγκλήτου.

ΠΗΓΗ