Βόλος: Επιτυχία του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης

Εξακόσια παιδιά της τρίτης Δημοτικού από σχολικές μονάδες κυρίως του Βόλου, συμμετείχαν στο πρόγραμμα διδασκαλίας της κολύμβησης για το σχολικό έτος 2016-2017, ενώ ένα 30% αυτών δεν γνώριζε να κολυμπά. Παρά τις αδυναμίες εφαρμογής του προγράμματος καθώς ήταν η πρώτη χρονιά εφαρμογής του, αγκαλιάστηκε από γονείς και εκπαιδευτικούς. Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας “Βασίλης Πολύμερος”.

IMG_6800Όπως επισημάνθηκε από εκπρόσωπο του υπουργείου στόχος είναι το πρόγραμμα να εφαρμοστεί και για παιδιά άλλων τάξεων καθώς στόχος αποτελεί τα παιδιά να γνωρίζουν να κολυμπούν και να υπάρχουν πνιγμοί. Η εκπρόσωπος της Α’μιας εκπαίδευσης Μαγνησίας Κωνσταντίνα Ρούσσα επισήμανε συμμετείχαν στο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε τρία τρίμηνα και συμμετείχαν 600 παιδιά περίπου.”Βρισκόμαστε στο τρίτο τρίμηνο για φέτος και κάποια σχολεία που ήθελαν να έλθουν δεν μπορούσαν γιατί υπάρχει πρόβλημα με τη μετακίνηση. Πιστεύουμε ότι στις επόμενες χρονιές θα λυθούν και αυτά τα προβλήματα μετακίνησης και θα μπορέσουν και αυτά να συμμετέχουν”.

IMG_6803Από την πλευρά του ο ένας από τους τρεις γυμναστές του προγράμματος, ο Χρήστος Πάντος, επισήμανε ότι τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει και στους γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο. “Το πρώτο μέλημά μας είναι να μάθουν να κολυμπούν και να μην υπάρχουν πνιγμοί. Τα παιδιά αυτά αποτελούν ένα φυτώριο για τους συλλόγους κολύμβησης”. Επιπλέον ανέφερε ότι ένα 30% των παιδιών που συμμετείχαν δεν γνώριζε αρχικά κολύμβηση, και τώρα τουλάχιστον γνωρίζουν να επιπλέον και είναι στο χέρι τους να μάθουν να κολυμπούν σωστά. Ανέφερε ότι σε όλα τα παιδιά μοιράστηκε ένα ερωτηματολόγιο για να αξιολογήσουν το πρόγραμμα και επίσης να κάνουν απολογισμό σε τι στάδιο ήταν όταν ξεκίνησαν και που πέτυχαν να φθάσουν. “Έδειξαν από ερωτηματολόγιο ότι έκαναν βήματα για να μάθουν να κολυμπούν σωστά. Φάνηκε ότι το συγκεκριμένο άθλημα εκράζει ένα μεγάλο αριθμό παιδιών που δεν τα πηγαίνουν καλά με άλλα μαζικά αθλήματα και έδειξαν με το κολύμπι τις δυνατότητές τους. Το ζητούμενο είναι όλα τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό”.

IMG_6805

Τέλος η κ. Έμυ Ριζοπούλου, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας επισήμανε ότι το σχολείο της συμμετέχει μένα ένα μικρό αριθμό μαθητών, όπως επειδή όλα πήγαν πολύ καλά και ενθουσιάστηκαν, εκτιμάται ότι του χρόνου θα τους εμπιστευτούν τα παιδιά τους περισσότεροι γονείς.

ΠΗΓΗ