Βόλος: Εργαστήρια μαγειρικής και περιπάτου από την ΑΡΣΙΣ

Εργαστήρια μαγειρικής και περιπάτου υλοποιούνται στα τρία Κοινωνικά Διαμερίσματα της ΑΡΣΙΣ στο Βόλο για τους 12 φιλοξενούμενους πρόσφυγες 19-21ενός ετών. Τα εργαστήρια εντάσσονται στην προσπάθεια ένταξης στην κοινωνία και την αγορά εργασίας των νεαρών προσφύγων, καθώς τους προσφέρουν την αίσθηση της αυτοβελτίωσης και της επίτευξης των στόχων που έχουν θέσει.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η κοινωνική λειτουργός της ΑΡΣΙΣ Μαρία Λιάκου, “Τόσο το εργαστήριο μαγειρικής όσο και του περιπάτου συμβάλλουν στην τελική αυτονόμηση των νέων προσφύγων. Οι νέοι μαγειρεύουν, γνωρίζουν γεύσεις
και φαγητά από τις χώρες καταγωγής τους και την ελληνική παράδοση”. Όσον αφορά το εργαστήριο περιπάτου, οι νέοι γνωρίζουν βασικές περιοχές της πόλης του Βόλου βασικές για να μπορούν να λειτουργήσουν ως πολίτες, εργαζόμενοι σε μία ξένη χώρα.
Επιπλέον τους γίνονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας ενώ αναπτύσσονται και άλλες ψυχοκοινωνικές δράσεις που τους βοηθούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να νιώσουν δυνατοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ζωής σε μία νέα πραγματικότητα.

 

ΠΗΓΗ