Βόλος: Θα επαναξιολογηθεί η απόφαση για λουκέτο στο υποκατάστημα Αγχιάλου της Πειραιώς

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΤΟΚΑΛΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ –

Την υπόσχεση ότι η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα επαναξιολογήσει την απόφασή της για κλείσιμο του υποκαταστήματός της στη Νέα Αγχίαλο, έλαβε η δημοτική σύμβουλος Βόλου, κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, που μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, κ. Βασίλη Ασδεράκη είχαν σήμερα συνάντηση με στελέχη της Τράπεζας, στην Περιφερειακή Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στην Λάρισα.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον βοηθό γενικό διευθυντή της Τράπεζας, επικεφαλής Δικτύων και Επιχειρηματικών Κέντρων Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτ. Ελλάδος και Δυτ. Μακεδονίας κ. Αντώνιο Γούση και τον περιφερειακό διευθυντή Θεσσαλίας .

κ. Αναστάσιο Νέτα, οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι θα μεταφέρουν στη Διοίκηση του Ομίλου επιστολή που τους παραδόθηκε. Η επιστολή υπογράφτηκε από 560 κατοίκους μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 14/9/2017 έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Αγχίαλο. Σε κάθε περίπτωση δε, η απόφαση για οριστικό κλείσιμο ή μη του υποκαταστήματος θα γνωστοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές, η κ. Τοκαλή και ο κ. Ασδεράκης, μετέφεραν την ανησυχία των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου και με μια σειρά επιχειρημάτων ζήτησαν ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Στην επιστολή που παραδόθηκε, αναφέρεται:

«Με αφορμή το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη

Νέα Αγχίαλο, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και ζητούμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, για τους παρακάτω λόγους:

Είναι το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Αγχίαλο

Η Νέα Αγχίαλος είναι μια πόλη με πληθυσμό άνω των 7.000 κατοίκων και μεγάλο αριθμό τουριστών ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες

Η Νέα Αγχίαλος είναι αγροτική περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται εκτός του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου “ Η ΔΗΜΗΤΡΑ” και πολλοί ιδιώτες αγρότες, οι οποίοι λαμβάνουν κάθε χρόνο σημαντικό ύψος γεωργικών επίδοτήσεων.

Δραστηριοποιούνται 260 περίπου επιχειρήσεις το μεγαλύτερο μέρος των οποίων συνεργάζεται με το συγκεκριμένο κατάστημα

Η λειτουργία του ΑΤΜ δεν είναι επαρκής για τον αριθμό των συναλλαγών και συχνά τίθεται εκτός λειτουργίας.

Τις ημέρες καταβολής των συντάξεων, εκατοντάδες συνταξιούχοι θα υφίστανται τρομερή ταλαιπωρία, αναμένοντας τη σειρά τους στο ΑΤΜ και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου θα πρέπει να μετακινούνται πέρα των 40 χιλιομέτρων σε γειτονικές πόλεις (Αλμυρός-Βόλος) προκειμένου να εξυπηρετηθούν

Aπό την πλευρά μας, δεσμευόμαστε για την ενίσχυση του υποκαταστήματος, με άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών, σε περίπτωση που το υποκατάστημα παραμείνει.

Σε περίπτωση όμως που το υποκατάστημα κλείσει, θα κλείσουμε τους λογαριασμούς μας στην τράπεζα Πειραιώς και θα απευθυνθούμε σε ανταγωνίστριες τράπεζες.

Επειδή τις τελευταίες μέρες η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη καθώς θα διαταραχτεί η καθημερινότητα των κατοίκων, παρακαλούμε να ανακαλέσετε την απόφαση σας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στη Νέα Αγχίαλο και να δώσετε παράταση στη λειτουργία του».

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Ολοκληρώθηκε τοιχογραφία της Urbanact στον Ξηρόκαμπο
Next ΔΕΥΑΜΒ: Οι μετρήσεις επιβεβαιώνουν την μικροβιακή επιβάρυνση στο υδραγωγείο Σταγιατών