Βόλος: Κάλεσμα Ε.Κ.Β. για συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Δευτέρα 1η Μαϊου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 9:30 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου και θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην απεργιακή προκήρυξη, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υποχώρησε στους δανειστές και φόρτωσε κι άλλα βάρη στους μισθωτούς και συνταξιούχους καθώς τα μέτρα που θα ληφθούν κοστολογούνται στα 3,6 δις ευρώ.

“Η Εργατική Πρωτομαγιά, για άλλη μια φορά, γίνεται η σημαία αυτού του αγώνα μας, γίνεται ο φωτεινός «φάρος» και «οδηγός» μας. Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς, ζωντανά και διαχρονικά. Οι αξίες και τα ιδανικά των ηρωϊκών Πρωταγωνιστών της, επίκαιρα όσο ποτέ.Για τους εργαζόμενους η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Αξιώνουμε:
Άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας.
Μόνιμη και σταθερή εργασία (7ωρο-πενθήμερο-35ωρο).
Κατάργηση όλων των διατάξεων που ενισχύουν την ευελιξία στην εργασία
Άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, έτσι όπως προεκλογικά μας υπόσχονταν.
Άμεση αναπλήρωση των απωλειών των εργαζόμενων και αποκατάσταση των Κοινωνικών Παροχών.
Καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, με οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας.
Επαναφορά του προηγούμενου Ασφαλιστικού Φορέα, χωρίς την ασφαλιστική μας «συστέγαση» με τους εργοδότες, όπως συμβαίνει τώρα στον ΕΦΚΑ.
Αποκατάσταση, της αυτοτελούς εργατικής εκπροσώπησης στο Διοικητικό Συμβούλιο και στις Διοικητικές Επιτροπές του ΕΦΚΑ.
Πολιτικές για την προστασία των ανέργων.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα, με μείωση των δυσβάσταχτων φόρων για τους εργαζόμενους – συνταξιούχους – ανέργους.
Ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι του Κεφαλαίου.
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ – Το ρεύμα είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.

ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ:

Να μπει τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία, που εκδηλώνεται με πολλαπλά, κάθε φορά, χτυπήματα, όπως τα λουκέττα στα εργοστάσια, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την μετατροπή της πλήρους και εξαρτημένης εργασίας σε …a la cart εργασία!
Να αξιοποιηθούν τα πολύτιμα αναπτυξιακά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας και να υπάρξουν αντίστοιχες πολιτικές, που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας και νέες θέσεις δουλειάς».

ΠΗΓΗ