Βόλος: Κάλεσμα ΠΑΜΕ για συμμετοχή σε αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Πρόσκληση για συμμετοχή στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στη μία το μεσημέρι, απεύθυνε σήμερα η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Βόλο. Η κινητοποίηση είναι ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις επεμβάσεις και στις διάφορες συγκρούσεις που εξελίσσονται στη γειτονιά μας και σε όλο τον κόσμο. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ που θα καταλήξει σε συναυλία σε χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την επόμενη ημέρα, 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

IMG_7214

Όπως επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, πλαισιωμένος από εκπροσώπους σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, η χώρα μας για να πάρει 8,5 δις ευρώ με μέτρα που στηρίζουν “το σφαγιασμό μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων, δίνει πίσω στους σφαγείς των λαών κάθε χρόνο 4 δις ευρώ που αντιστοιχεί στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ που δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας”. Επιπλέον ανέφερε ότι η ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Noble Jumb” που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσφέρει “γη και ύδωρ’ στους φονιάδες των λαών, διαθέτει λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητοδρόμους, ακόμη και στρατόπεδα στον Έβρο για να περάσουν οι ΝΑΤΟϊκοί.

Κάλεσε τους εργαζομένους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση και ζήτησε να δυναμώσουν τους αγώνες τους και να παλέψουν η χώρα να μην συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων, πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών, όχι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό και το σοβινισμό και αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες.

Τα λεωφορεία που έχουν μισθωθεί θα αναχωρήσουν για Θεσσαλονίκη στις 9π.μ. του Σαββάτου από το Δημαρχείο.

ΠΗΓΗ

Prev Πιλοτικό πρόγραμμα για την έγκαιρη διάγνωση της κατάθλιψης στο Δήμο Βόλου
Next Ινδοί τουριστικοί πράκτορες στη Λίμνη Ν. Πλαστήρα