Βόλος: Καθαρό από βαρέα μέταλλα το λιμάνι σύμφωνα με την Π.Ε.

Καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της ΔΕΥΑΜΒ για ρύπανση από σκραπ.

Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση σε βαρέα μέταλλα, στον θαλάσσιο χώρο του λιμανιού του Βόλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων αναλύσεων που διενήργησε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, τα οποία κοινοποιήθηκαν σήμερα, στον Δήμο Βόλου.

Οι μετρήσεις αφορούν στα βαρέα μέταλλα: ολικός σίδηρος, μαγγάνιο, χαλκός, μόλυβδος, νικέλιο, κάδμιο και ολικό φώσφορο και η δημοσιοποίησή τους από την πλευρά τη Περιφερειακής Ενότητας έχει προφανώς σκοπό να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της ΔΕΥΑΜΒ ότι η ρύπανση στο λιμάνι οφείλεται στο σκραπ.

Επίθεση του Δήμου Βόλου στην αντιπεριφερειάρχη

Στο μεταξύ, με αφορμή τις μετρήσεις που διενεργεί η Περιφερειακή Ενότητα και τα αποτελέσματά τους, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει μικροβιακή επιβάρυνση στον χώρο του λιμανιού, ο Δήμος Βόλου προχώρησε – για μια ακόμη φορά – σε φραστική επίθεση εναντίον της κ. Κολυνδρίνη.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Για πολλοστή φορά η ξανθιά κοιμωμένη της αντιπεριφέρειας Μαγνησίας, προκειμένου αφ’ ενός μεν να αποσείσει τις πανθομολογούμενες πλέον ευθύνες της για την κακή κατάσταση των μηχανισμών ελέγχου της Δημόσιας Υγείας, που υποτίθεται ότι προΐσταται, και λόγω της οποίας εντείνεται συνεχώς η ανησυχία των πολιτών και αφ’ ετέρου να εκτονώσει το μένος της προς τη Δημοτική Αρχή του Βόλου, την οποία, αδίκως πάντως, θεωρεί υπαίτια της δικής της απαξίωσης στην κοινή γνώμη, επιχειρεί να υποδείξει τη ΔΕΥΑΜΒ και κατ’ επέκταση το Δήμο Βόλου σαν υπαίτιους της ρύπανσης στην περιοχή του λιμανιού.
Συνεχίζει να αγνοεί, προφανώς εσκεμμένα, τα στοιχεία που οι συνεχείς, υπεύθυνες, αναλύσεις της ΔΕΥΑΜΒ δίνουν (όπως η σημερινή 21 Απριλίου 2017) και αντίθετα, κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, διοχετεύει σε φιλική προς αυτή φυλλάδα δικές της μετρήσεις από ένα εργαστήριο, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται περί διαρροής λύματος από το δίκτυο, αλλά περί διαρροής λυματολάσπης από το σύστημα παραπληροφόρησης που έχει εγκαταστήσει.
Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι μόνη υπεύθυνη απέναντί τους και απέναντι στο Νόμο για τη σωστή λειτουργία των δικτύων αποχέτευσης είναι η ΔΕΥΑΜΒ, η οποία πράττει στο ακέραιο το καθήκον της, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς επιδιώξεις και γι αυτό πάντα με αμεσότητα και απόλυτη εγκυρότητα ενημερώνει για το ό,τιδήποτε συμβαίνει.
Αντί, λοιπόν, η συγκεκριμένη κυρία να επιχειρεί να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της ΔΕΥΑΜΒ και να πλήξει τη Δημοτική Αρχή, ενώ στην ουσία πλήττει την πόλη και μόνο, κάτι που δυστυχώς φαίνεται ότι αδυνατεί να αντιληφθεί, ας δώσει επιτέλους τις απαντήσεις που μέρες τώρα της ζητούνται σε ερωτήματα που μεταξύ άλλων αφορούν τους ελέγχους από τα Κλιμάκια Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, που δεν έγιναν από το 2014 και μετά, για την ατμοσφαιρική ρύπανση, την απενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την on line καταγραφή εκπομπής αέριων ρύπων για την ΑΓΕΤ, από το 2011(!) και για τον πραγματικό ρυπαντή του λιμανιού.
Τα νάζια και οι «χαριτωμενιές» της συγκεκριμένης κυρίας, που συνεχίζει να υποδύεται τη Χιονάτη στο παραμύθι με το νάνο, μπορεί να γίνονται ανεκτά σε ήσσονος σημασίας θέματα, από όσους έχουν τέτοια ψυχικά αποθέματα να τα αντέξουν, αλλά όχι βέβαια σε θέματα που φορούν την υγεία και το μέλλον των πολιτών. Προειδοποιούμε ότι την επόμενη φορά που θα παίξουν με τέτοια ζωτικά θέματα της πόλης η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

ΠΗΓΗ