Βόλος: Καραμπατζάκη και Ζάχου στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής

Ανάστατοι οι περίοικοι των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη από την προοπτική οι δύο δρόμοι να μονοδρομηθούν και να γίνουν οι δίοδοι που θα ενώνουν κυκλοφοριακά τις οδούς Αθηνών και Λαρίσης με τον Περιφερειακό. Αυτό προκύπτει και από την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας προχθές Τρίτη.

“Το να καταστρέφεις κάτι που υπάρχει και δημιουργήθηκε και με κοινοτικά κονδύλια για να εφαρμόσεις μία κυκλοφοριακή μελέτη που έγινε πριν 15 χρόνια είναι το λιγότερο τραγικό” σχολίασε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

 

Στιγμιότυπο 2017-03-02, 10.44.16 πμ

Στιγμιότυπο 2017-03-02, 10.44.24 πμ

Η εισήγηση

Στην εισήγηση περιγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση σε Ζάχου και Καραμπατζάκη μήκους 2,5 χιλιομέτρων η κάθε μία.
Τονίζεται ότι για να υπάρξει πλήρη σύνδεση και συναρμογή των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου με τον κόμβο της Περιφερειακής οδού απαιτείται η υλοποίηση και κάποιων απλών τεχνικών έργων.

Προτείνεται λοιπόν η διερεύνηση αποκατάστασης της προβλεπόμενης από τη Γενική Μελέτη Μεταφορών & Κυκλοφορίας για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας (2004) του κυκλοφοριακού ζεύγους Ζάχου – Καραμπατζάκη, με στόχο την αποφόρτιση των υπολοίπων οδικών αξόνων της πόλης και τη δικαιότερη κατανομή φόρτων ανάμεσα στην οδό Ζάχου και την οδό Καραμπατζάκη.
Εφόσον αυτό είναι εφικτό και επιθυμητό, θα απαιτηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
– Η οδός Ζάχου να μονοδρομηθεί από την οδό 2ας Νοεμβρίου έως τον κόμβο της Περιφερειακής Οδού, με φορά από νότο προς βορειοανατολικά.
–  Η οδός Καραμπατζάκη να μονοδρομηθεί από τον κόμβο την Περιφερειακής Οδού έως την οδό Ειρήνης, με φορά από βορρά προς νοτιοδυτικά.
–  Η στάθμευση των οχημάτων θα πραγματοποιείται παρά το δεξιό ως προς την κίνηση των οχημάτων κράσπεδο, όπου τα γεωμετρικά στοιχεία το επιτρέπουν. 
Παρακαλούμε για την εισαγωγή του θέματος στις θεσμοθετημένες επιτροπές και τα αρμόδια όργανα προς λήψη σχετικών αποφάσεων.

Στιγμιότυπο 2017-03-02, 10.44.48 πμ Στιγμιότυπο 2017-03-02, 10.44.34 πμ

«Θα μας βρουν μπροστά τους»

Η απόφαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας είναι γνωμοδοτική και το θέμα θα έλθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της Επιτροπής Κ. Καραγιάννης, το αν θα εφαρμοστεί αποτελεί πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής.

Στιγμιότυπο 2017-03-02, 10.44.41 πμ

Σχολιάζοντας την προοπτική αυτή η κ. Κοκκινάκη επισήμανε ότι η δημοτική αρχή “αφού έλυσε θέματα Ιάσονος και Δημητριάδος αποφάσισε να διαλύσει και τη Ν. Ιωνία. Θέλουν να εφαρμόσουν μια παλιά μελέτη. Τότε οι κάτοικοι είχαν ξεσηκωθεί και δεν εφαρμόστηκε. Αντίθετα έχουν δημιουργηθεί χώροι με παρτέρια και πράσινο, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομος και τον χαίρονται οι πολίτες. Είναι απορίας άξιο το πως σκέφτονται”. Επισήμανε δε ότι αν τελικά αποφασίσουν να εφαρμόσουν τη μελέτη που θα είναι καταστροφή για την περιοχή θα βρουν μπροστά τους τους κατοίκους. “Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως θα εφαρμόσει κάτι τέτοιο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Σταυρίδης ο οποίος έχει και σχέσεις οικογενειακές με την περιοχή και τη γνωρίζει πολύ καλά”, επισήμανε η κ. Κοκκινάκη.

ΠΗΓΗ