Βόλος: Καταγγελίες για διανομή εντύπου υλικού από ΠΑΕ σε σχολεία

Αποδέκτης καταγγελιών που αφορούν επισκέψεις τρίτων σε Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών οι οποίες διένειμαν έντυπο υλικό και προσκλήσεις σε μαθητές σχολείων, έγινε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Με αφορμή τις καταγγελίες αυτές, από την ΔΔΕ ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Οι Σχολικές Μονάδες αποτελούν περιβάλλοντα μάθησης, εκπαίδευσης και Παιδείας, αυστηρά ελεγχόμενα και η λειτουργία τους βασίζεται σε θεσμικά και νομικά προσδιορισμένες αρχές. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η είσοδος τρίτων σε Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς την έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ και τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων. Πλήθος διατάξεων απαγορεύει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων, προγραμμάτων επιμόρφωσης, διανομή εκπαιδευτικού ή άλλου υλικού, έντυπου ή ηλεκτρονικού.

Με βάση τα παραπάνω και σεβόμενοι την προσφορά των ΠΑΕ στην ιστορία του αθλητισμού και στα αθλητικά πράγματα στην περιοχή μας, παρακαλούμε κάθε αθλητικό και μη σωματείο και κάθε ιδιώτη, εάν επιθυμεί να απευθυνθεί σε μαθητές, να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες αδειοδότησης μέσω ΔΔΕ Μαγνησίας και σε καμία περίπτωση να μην πιέζει τους διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και τους Συλλόγους Διδασκόντων, για να προσεγγίσει τους μαθητές για οποιονδήποτε λόγο, εντός και εκτός σχολικού χώρου».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ