Βόλος: Κατευθυντήριες γραμμές για τους νέους διευθυντές Β’θμιας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη κοινή συνάντηση διευθυντής και διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο πλαίσιο χάραξης κοινών στόχων για την προαγωγή της εκπαίδευσης στη Μαγνησία τη νέα σχολική χρονιά. Αναπτύχθηκαν προβληματισμοί για τις συνεχείς αλλαγές στην εκπαίδευση ενώ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Β’θμιας Σωκράτης Σαβελίδης αναφέρθηκε στις προτάσεις της Β’θμιας για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι νέοι διευθυντές.

Πριν από τη συνάντηση δόθηκε συέντευξη Τύπου από τον κ. Σαβελίδη και τους δύο πρώτους σε μόρια Διευθυντές, τον Νικ. Κατσαβριά Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και τη Μαρία Μπούρα Διευθύντρια του ΓΕΛ Βελεστίνου,.

Ο κ. Σαβελίδης, αναφέρθηκε στις προτάσεις της Β’θμιας Εκπαίδευσης για την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι διευθυντές σε Γυμνάσια και Λύκεια, τις οποίς χαρακτήρισε ως μια σειρά από γενικούς κι εμπειρικούς κανόνες. Μεταξύ των προτάσεων είναι η προσήλωση στους γενικούς και ειδικούς σκοπούς της εκπαίδευσης όπως εκφράζονται από την Ελληνική Πολιτεία και ειδικά από το άρθρο 1 του Ν.1566/85, προαγωγή κι ενθάρρυνση ανάπτυξης πολιτικών στήριξης των αρχών, των παραδόσεων, του πολιτισμού, των επιτευγμάτων και των αγώνων του λαού μας. Ενίσχυση των πολιτικών δημοκρατίας, ισότητας, αλληλοσεβασμού, αλληλοκατανόησης, αντιρατσισμού, αθλητικού ιδεώδους και επιβράβευση τέτοιων δράσεων και συμπεριφορών, καθώς κι αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για την επίτευξη των σκοπών και στόχων της εκπαίδευσης.

Ο κ. Κατσαβριάς μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο διευθυντές θα πρέπει να μπορεί να ενθαρρύνει και να κινητοποιεί τους εκπαιδευτικούς ενώ επισήμανε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο σχολείο που υπηρετεί για αρκετά χρόνια, επειδή εκτιμά το έργο της επαγγελματικής εκπαίδευσης έναν τομέα στον οποίο η χώρα μας χωλαίνει κι αεροβατεί και δεύτερον γιατί το συγκεκριμένο σχολείο, έχει καλή ομάδα καθηγητών. «Οι συνάδελφοι είναι αξιοπρεπείς και μετά από 15χρόνια στο σχολείο αυτό έχουμε μια καλή συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στο ρόλο του Διευθυντή, ο κ. Κατσαβριάς αναφέρθηκε στις συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία και πρότεινε να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για την εκπαίδευση.
Η Μαρία Μπούρα, ανέφερε ότι επέλεξε να παραμείνει στο ΓΕΛ Βελεστίνου, καθώς κατάγεται από την περιοχή, εκεί φοίτησε ως μαθήτρια κι όπως συμπλήρωσε «Το κλίμα του σχολείου είναι υπέροχο κι είναι τιμή μου να είμαι εκεί. Ήμουν μαθήτρια εκεί και τα παιδιά της επαρχίας είναι πιο κοντά στις ανθρώπινες αξίες. Τα προσόντα σίγουρα συμβάλλουν στην καλύτερη διοίκηση αλλά σημασία έχει ο σεβασμός στον καθηγητή και στον μαθητή. Είμαστε εκπαιδευτικοί. Ο ρόλος μας είναι καθαρά εκπαιδευτικός. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εκπαιδευτικοί».
Και οι δύο διευθυντές που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια διαθέτουν σημαντικά εκπαιδευτικά προσόντα, πέρα από την προϋπηρεσία.

ΠΗΓΗ

Prev Εγκρίθηκαν έργα 9,1 εκ. ευρώ για τη Μαγνησία
Next Συστάθηκε η Νομαρχιακή Γραμματεία της Δη.Συ. στη Μαγνησία