Βόλος: Κορύφωση εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Κορυφώνονται αύριο οι δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Βόλο σε συνδιοργάνωση του Δήμου Βόλου με την αρμόδια Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας – TTLog και του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

Αύριο στις 10.00π.μ. με με αφετηρία και σημείο συνάντησης το «Άγαλμα» της κεντρικής παραλίας του Βόλου διοργανώνεται εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας θα υλοποιηθούν: μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, διαγωνισμοί ζωγραφικής, μίνι ποδηλατικός γύρος, συμβολικό «κλείσιμο» κεντρικής οδού της πόλης, πορεία με τα πόδια, με ποδήλατα και αναπηρικά αμαξίδια, διαδρομή με λεωφορείο της Αστικό ΚΤΕΛ. Παράλληλα, θα χορηγηθούν μπαλόνια, αναψυκτικά και σνακ στα μικρά παιδιά.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βόλου, η Αντιδημαρχεία Πολιτισμού & Παιδείας, και η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Στις δράσεις συμμετέχουν η Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε., η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Κ.Σ.Ε. Δράση & Ενέργεια – Ποδηλατοδράσεις, ποδηλατικοί & αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, σύλλογοι ΑΜΕΑ και λοιποί φορείς.

Καλούνται δε οι πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά και να ενημερωθούν για τους τρόπους και τα οφέλη της μοιρασμένης μετακίνησης, καθώς και να συμμετάσχετε στην έρευνα ερωτηματολογίου διερεύνησης των προθέσεων που υπάρχουν για την εφαρμογή τους στην πόλη του Βόλου, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα https://www.surveymonkey.com/r/UTH-TTLog.

ΠΗΓΗ