Βόλος: Κρις Σπύρου και Γ. Πατούλης στα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας

O Ελληνοαμερικανός Κρις Σπύρου, πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών στο New Hampshire των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, Γιώργος Πατούλης έδωσαν το παρών στα σημερινά εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του Διαύλου και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους δημότες σε θέματα πρόληψης επτά θανάσιμων νοσημάτων, τα οποία ευθύνονται για το 70% των θανάτων πανελλαδικά.

Όπως είπε ο κ. Σπύρου, η προσπάθεια του κάθε δημάρχου να κάνει κάτι για τον δημότη, είναι σημαντική για τους πολίτες και όχι για όσους συμμετέχουν στο κόψιμο της κορδέλας, ενώ εξήρε το έργο των ΚΕΠ Υγείας και των κοινωνικών φαρμακείων.

unnamed

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε ικανοποίηση για τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας στο Βόλο και ανέφερε ότι σε όλη τη χώρα έχουν εγκαινιαστεί 75 ΚΕΠ Υγείας και στόχος της ΚΕΔΕ είναι ο κάθε Δήμος σ’ όλη τη χώρα να έχει αυτή τη δυνατότητα.

Διευκρίνισε πως οι δομές αυτές δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, πέραν των 14 Δήμων στο πρώτο στάδιο, αλλά – όπως είπε – η Αυτοδιοίκηση με νοικοκυριό, οργάνωση και εμπειρία ξέρει να παράγει έργο.

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Τάσος Μπατζιάκας εξάλλου, έκανε γνωστό ότι σε λίγο καιρό θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο το κοινωνικό φαρμακείο και επόμενο στάδιο θα είναι το Δημοτικό Ιατρείο. Όπως είπε, η όλη προσπάθεια έγινε μέσα από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, που είναι πιστοποιημένο και σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη 7 νοσημάτων.

Να σημειωθεί ότι στο ΚΕΠ Υγείας, μέσω λογισμικού, θα φτιάχνεται ο φάκελος υγείας κάθε δημότη και στη συνέχεια θα μπορούν να κατευθύνονται στους παρόχους γιατρούς και τα δημόσια Νοσοκομείο και ΠΕΔΥ, για να κάνουν τις εξετάσεις που πρέπει.

ΠΗΓΗ

Prev Κρις Σπύρου: "Ο Τραμπ θα στηρίξει τα ελληνικά συμφέροντα ανεξαρτήτως κυβέρνησης"
Next Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου η Ελένη Μετσοβίτου - Φλουρή