Βόλος: Μαθητές από 17 σχολεία προσεγγίζουν το έργο του Ν. Καζαντζάκη

Δέκα επτά σχολικές μονάδες από τη Μαγνησία θα συμμετέχουν στην διασχολική εκδήλωση για το Νίκο Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας και φιλοσοφώντας» που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ΕΚπαίδευσης Μαγνησίας και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Πρόκειται συγκεκριμένα, για 13 Γυμνάσια, οι μαθητές των οποίων ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν θέματα που έχουν να κάνουν με τα ταξιδιωτικά του Καζαντζάκη και για 4 Λύκεια, που οι μαθητές τους ασχολήθηκαν με το φιλοσοφικό πνεύμα του συγγραφέα.

Ενόψει της εκδήλωσης δόθηκε σήμερα, συνέντευξη τύπου, από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωκράτη Σαβελίδη, την υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΔΕ, κ. Κική Δανιηλίδου, καθώς και καθηγητές και μαθητές που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Όπως τόνισε ο κ. Σαβελίδης, στην Εκπαίδευση παράγεται πολύ σοβαρό και ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν και μάλιστα, πέραν του διδακτικού χρόνου.

«Οι μαθητές και οι καθηγητές από την Μαγνησία, δημιούργησαν και πάλι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον τομέα του πολιτισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Σαβελίδης.

Από την πλευρά της, η κ. Δανιηλίδου επισήμανε ότι το 2017 έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως έτος Νίκου Καζαντζάκη, καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του. Η αυριανή εκδήλωση άρχισε να προετοιμάζεται από τους καθηγητές από το καλοκαίρι κιόλας, οπότε έγιναν οι πρώτες συζητήσεις.

Στην συνέχεια, μίλησαν για την ενασχόλησή τους με το έργο και πτυχές της ζωής του Νίκου Καζαντζάκη, καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στην εκδήλωση, αλλά και μαθητές, οι οποίοι εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίησή τους για την μοναδική εμπειρία που απέκτησαν.

ΠΗΓΗ