Βόλος: Ματαιώθηκαν πέντε πλειστηριασμοί χάρη στην κινητοποίηση πολιτών

Πέντε πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα, στο Ειρηνοδικείο Βόλου, ματαιώθηκαν χάρη στην κινητοποίηση  πολιτών – μελών της Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών – Κατασχέσεων – Εξώσεων, που έδωσαν για ακόμη μία φορά το παρών στα δικαστήρια. Το παρών έδωσε επίσης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος,  που πραγματοποίησε επίσκεψη στο Βολο, μαζί με τοπικά στελέχη του κόμματος.

Οι πολίτες δεν επέτρεψαν στους τέσσερις συμβολαιογράφους να μπουν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και η διαδικασία να ματαιωθεί, χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.

Συγκεκριμένα, για σήμερα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν πλειστηριασμοί λόγω οφειλών σε τράπεζες, ισόγειας οικοδομής 69,4 τ.μ. για οφειλές 50.000 € επαγγελματία, αγροτεμάχιο 10 στρ. για χρέος 150.000 € ιδιώτη, τμήμα οικοπέδου 1.056 τ.μ. ιδιώτη για οφειλή 50.500 €, διαμέρισμα 168 τ.μ. με θέση στάθμευσης και αποθήκη για χρέος 162.000 € και για οικόπεδο στο οποίο λειτουργεί ξενοδοχείο για οφειλή 100.000 €.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Κόνσουλας, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου του Εφετείου Λάρισας, η αποχή των συμβολαιογράφων έληξε μετά από οκτώ μήνες, αλλά δεν έγινε καμία προσπάθεια από τα όργανα της Πολιτείας και τους υπόλοιπους κοινωνικούς θεσμούς, τόσο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όσο και για την προστασία των συμβολαιογράφων ως υπαλλήλων επί του πλειστηριασμού.

«Από δω και πέρα, αφού μάθουμε τι έχει συμβεί στα Ειρηνοδικεία της χώρας, θα επανεξετάσουμε τη στάση μας», δήλωσε.

Από την πλευρά του, το μέλος των Πολιτών της Μαγνησίας κατά των Πλειστηριασμών – Κατασχέσεων – Εξώσεων, κ. Χρήστος Γκαγιάννης κατήγγειλε ότι οι εννέα Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι της χώρας, πλην της Κέρκυρας, συνέβαλαν με 20.000 € ο καθένας για την αγορά λογισμικού με το οποίο θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Ο ίδιος διερωτήθηκε αν υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης  του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου του Εφετείου Λάρισας για να δοθούν τα χρήματα αυτά γι’ αυτό τον σκοπό.

Τέλος, ο κ. Τάσος Μαυρόπουλος μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας δήλωσε ότι το κράτος, οι τραπεζίτες και οι καιροσκόποι στρέφονται στους πιο αδύναμους που επλήγησαν απ’ αυτές τις πολιτικές, για να τους πάρουν τη στέγη, ένα οικόπεδο και την περιουσία τους.  «Μιλάμε για μια τραγική κατάσταση που εξαθλιώνει την ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Όσο περνάει από το χέρι μας θα αντιστεκόμαστε και θα βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ώστε να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας στο δρόμο», τόνισε.

 

 

ΠΗΓΗ