Βόλος: Με μεγάλη επιτυχία η Γιορτή Τσαγιού στην Βρύναινα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, στην πλατεία της Βρύναινας Αλμυρού, η «Γιορτή Τσαγιού», στο πλαίσιο του αφιερώματος της «Μαγνήτων Κιβωτού» στο πολιτισμό των γεύσεων. Επίκεντρο της γιορτής αποτέλεσαν τα τοπικά προϊόντα της Βρύναινας και της Όθρυος γενικότερα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού, την Τοπική Κοινότητα Βρύναινας, τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Βρύναινας «Η Όθρυς», το Κέντρο αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών Όθρυος και με τη συνδρομή μεμονωμένων παραγωγών της Βρύναινας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Ακολούθησε επιστημονική ημερίδα, με ξεχωριστούς ομιλητές, ενώ στο τέλος, ο κ. Ιγνάτιος τοποθετήθηκε συμπερασματικά και απένειμε διπλώματα συμμετοχής.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ακόμη, έκθεση φωτογραφίας από την καλλιέργεια του τσαγιού στην Βρύναινα και παραδοσιακούς χορούς από τον «Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας «Η Όθρυς». Έκλεισε δε, με λαϊκό γλέντι, με την παραδοσιακή ορχήστρα του Θανάση Δραγάνη.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Εντοπίστηκε σώος 30χρονος βοσκός που αγνοούνταν από την Παρασκευή
Next 3ο σεμινάριο αρχαίου δράματος στο Πήλιο