Βόλος: Μηνυτήριες αναφορές κατά μελών της Συμμαχίας για το νερό από τη δημοτική αρχή

Μηνυτήριες αναφορές εναντίον δύο μελών της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό και της τοπικής Συμμαχίας για το Νερό, για τα γεγονότα στις 13/2/2017 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου , υποβλήθηκαν από στελέχη της «δημοτικής αρχής».
Οι δύο κατηγορούμενοι κλήθηκαν από την εισαγγελία σήμερα το πρωί, να παραλάβουν τη σχετική δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ., Γ. Μουλάς την διέκοψε μόλις ξεκίνησε, με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Συμμαχίας για το Νερό. Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει πανό με το σύνθημα «Δεν χαλαρώνουμε, δεν ξε-νερώνουμε», το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Δ.Σ. Ο Γ. Μουλάς ζήτησε να κατέβει το πανό, κάτι το οποίο αρνήθηκαν να πράξουν οι διαμαρτυρόμενοι, με αποτέλεσμα να διακόψει τη συνεδρίαση.

Εγκαταλείποντας τα έδρανα ο κ. Μουλάς είπε ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί μόνο αν κατέβει το πανό. Η πλειοψηφία αποχώρησε από την αίθουσα για να επιστρέψει έπειτα από 10 περίπου. Όταν ο κ. Μουλάς είδε το πανό στη θέση του, τα μέλη της δημοτικής αρχής αποχώρησαν και πάλι. Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κάλεσαν την πλειοψηφία να παραμείνει λέγοντας πως η ύπαρξη του πανό δεν εμποδίζει τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συμμαχίας για το νερό, «καθώς  η αντίσταση ενάντια στην ιδωτικοποίηση του νερού και ο αγώνας για την προστασία του , συνεχίζονται όλο και πιο δυναμικά, η τοπική εξουσία με τη συνδρομή της κεντρικής, συνεχίζει την πολιτική του εκφοβισμού με ένταση της δικαστικής καταστολής. ΔΕΝ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕνερόΝΟΥΜΕ».

ΠΗΓΗ