Βόλος: Νέα ανθρωπιστική αποστολή του “Εσταυρωμένου” στη φυλακή Μαλανδρίνου

 Μια νέα μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή πραγματοποιήθηκε χθες (18/5) από τον Σύλλογο Συμπαράστασης Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» για την ενίσχυση των απόρων κρατουμένων της ανδρικής φυλακής στο Μαλανδρίνο Φωκίδος. Ύστερα από σχετικό αίτημα της Κοινωνικής Υπηρεσίας της φυλακής, εθελοντές του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, παρέδωσαν ελαφρώς μεταχειρισμένα ανδρικά ενδύματα και είδη προσωπικής καθαριότητος.

«Ο Εσταυρωμένος» και οι συνεργάτες εργάζονται σε τρεις κοινωνικές δομές της Τοπικής μας Εκκλησίας:

1. Στο ΚΈΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

2. Στον ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» και

3. Στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Σ’ αυτούς τους χώρους διακονίας αξιοποιούνται όλες οι προσφορές των συμπολιτών μας. Δυστυχώς όμως, όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου, οι προσφορές κάποιων συμπολιτών μας (σε είδη ένδυσης, υπόδησης κ.α. ) δεν είναι πάντοτε σε καλή κατάσταση και ο κόπος των εθελοντών αυξάνεται, διότι μπαίνουν στη διαδικασία να απομακρύνουν όλα τα ακατάλληλα είδη.

«Σας ενημερώνουμε πως η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας απαγορεύει να προσφέρονται σε φυσικά πρόσωπα και κοινωνικές υπηρεσίες ενδύματα άπλυτα και φθαρμένα» τονίζεται χαρακτηριστικά και καλούνται όσοι θέλουν να προσφέρουν, να παραδίδουν στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) – καθημερινά 10:00 – 12:00, ενδύματα πλυμένα, καθαρά και σιδερωμένα. Όπως, επίσης, υποδήματα για όλες τις ηλικίες περιποιημένα και καθαρά.

Να σημειωθεί τέλος, πως από το Κέντρο ζητούνται ανδρικά ενδύματα (καλοκαιρινά) για τους χώρους κράτησης.

ΠΗΓΗ