Βόλος: Νέα συγκέντρωση κατά κεραίας τηλεφωνίας

 Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής Αγίου Αντωνίου, στην συνοικία Καραγάτς, συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα, για να διατρανώσουν την αξίωσή τους, να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί σε ταράτσα σπιτιού στην οδό Μαβίλη 90 και σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από έναν Παιδικό Σταθμό, τέσσερα δημόσια σχολεία, τέσσερα φροντιστήρια, μια Εκκλησία, ένα πάρκο και ένα γυμναστήριο.

Στο χώρο της συγκέντρωσης βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Απόστολος Βεργής – Ζαρκάδας, ο σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Τέλης Δουλόπουλος και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ιάσων Αποστολάκης, καθώς και εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεώργιος Βούλγαρης, απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας και μέλος της συντονιστικής ομάδας, τόσο στη σημερινή, όσο και στις προηγούμενες πέντε συγκεντρώσεις που έχουν γίνει, επιδιώχθηκε να πειστεί η ιδιοκτήτρια της οικίας, να λύσει τη σύμβαση με την εταιρία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Θα είμαστε εδώ, θα της υπενθυμίζουμε ότι ο κόσμος είναι εδώ, μήπως καταλάβει ότι η ενέργειά της αυτή κάνει κακό στην ίδια και στους ανθρώπους της γειτονιάς», είπε ο κ. Βούλγαρης, ο οποίος πρόσθεσε πως δικηγόρος κινείται προς την κατεύθυνση κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρίας και της ιδιοκτήτριας που παραχώρησε το χώρο.

Ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Τέλης Δουλόπουλος από την πλευρά του, δήλωσε: «Μας λένε ότι η κεραία δεν εκπέμπει ακτινοβολία που να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων, αλλά αυτά πιστεύουμε ότι είναι μόνο λόγια, διότι κανείς δεν πιστοποιεί ότι η ακτινοβολία δεν είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή που λένε και ότι δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων».

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, λύση θα δοθεί ότι κατέβει η κεραία και καταλάβει η ιδιοκτήτρια του σπιτιού ότι κάνει κακό στον εαυτό της και στη γειτονιά. Συμπλήρωσε δε, ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να δημιουργήσει υποδομές, ώστε να υπάρχει ένας χώρος όπου θα εγκατασταθούν οι κεραίες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, κ. Αντώνης Μπέκος εξέφρασε την έντονη ανησυχία των γονέων για την κεραία, που βρίσκεται περίπου 150 μ. από το σχολείο. Επισήμανε πως στο σχολείο φοιτούν 265 παιδιά και ήδη συγκεντρώθηκαν 120 υπογραφές κατά της κεραίας. Κατά της κεραίας, όπως είπε, τάσσονται και οι δάσκαλοι του σχολείου. Οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν θα παραδοθούν στον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση.

ΠΗΓΗ