Βόλος: Ξεκινούν τα μαθήματα στο Γυμνάσιο για προσφυγόπουλα

Την μεθεπόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τα τρία προσφυγόπουλα της δομής ΜΟΖΑ που θα φοιτήσουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και συγκεκριμένα, στο ειδικό τμήμα που δημιουργήθηκε στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου. Πρόκειται για 2 κορίτσια και 1 αγόρι, αν και δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αλλάξει, προς τα πάνω ή προς τα κάτω, μέχρι τότε, αλλά και στη συνέχεια, καθώς και ο αριθμός των προσφύγων που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας του ΜΟΖΑ, συνεχώς αυξομειώνεται. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που ξεκίνησαν να φοιτούν από τις 18 Ιανουαρίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, και από 15 έχουν φθάσει στα 21 λόγω της έλευσης πριν λίγες μέρες, νέων Σύριων προσφύγων από τον Πειραιά στον ΜΟΖΑ.

Ενόψει της έναρξης των μαθημάτων και για τα μεγαλύτερα προσφυγόπουλα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, οργανωτική σύσκεψη στα γραφεία του 10ου Γυμνασίου Βόλου, με πρωτοβουλία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωκράτη Σαβελίδη, στην οποία συμμετείχαν επίσης, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα. Ρηγώ Φασουράκη, η Διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Βόλου κα. Κωνσταντινιά Πανταζοπούλου, η Υποδιευθύντρια του σχολείου κα. Ζωή Λεβαντή, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων Μαγνησίας κα. Μαγδαληνή Βίτσου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Γυμνασίου Βόλου εκπροσωπούμενο από τις κα. Φωτεινή Διαμάντη και κα. Σερβέτε Μέμα, ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Προσφύγων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας κ. Φωτίος Πιτσιάβας. Την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. κ. Απόστολος Γαλάτης.

Στη σύσκεψη επιλύθηκαν λειτουργικά προβλήματα όπως η θέρμανση, η φύλαξη και η καθαριότητα των χώρων τις απογευματινές ώρες λειτουργίας του τμήματος, ο εξοπλισμός υποστήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εκπαιδευτικών της δομής καθώς και ζητήματα μεταφοράς και γενικότερης υποβοήθησης των μαθητών. Διαπιστώθηκε ότι οι απαιτούμενες δομές και υποδομές θα είναι έτοιμες λίαν συντόμως και έτσι προσδιορίστηκε η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του τμήματος τη Δευτέρα 13/2/2017 στις 15.00 μ.μ.

Τέλος κατόπιν πρότασης των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη γνωριμίας στους γονείς των μαθητών στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας τους πριν την έναρξη των μαθημάτων. Στην επίσκεψη αυτή θα επιχειρηθεί η διεύρυνση του μαθητικού δυναμικού του τμήματος.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Διημερίδα για την διαχείριση αποβλήτων
Next Ενημερώνει ο Δήμος Καρδίτσας για την ελεγχόμενη στάθμευση