Βόλος: Ξεκινούν τα μαθήματα στο 18ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας

Την ερχόμενη Δευτέρα, 3η Ιουλίου, αρχίζουν τα μαθήματα του 18ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας, το οποίο θα λειτουργήσει σε τρία τμήματα και φέτος: Το Παρατηρησιακό τμήμα, τα μαθήματα του οποίου αρχίζουν ώρα 7 μ.μ. και συνεχίζονται μέχρι τις 9 μ.μ. Τα δύο άλλα τμήματα των αρχαρίων και των προχωρημένων, θα αρχίζουν καθημερινά στις 9 μ.μ. και θα τελειώνουν στις 11 μ.μ.

Οι εγγραφές θα γίνουν μισή ώρα νωρίτερα.

Τα μαθήματα θα συνεχισθούν μέχρι και την Παρασκευή, 7η Ιουλίου, οπότε και θα επιδοθούν στους μαθητές, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφώσεως, οι τίτλοι σπουδών τους.

Τα δίδακτρα είναι συνολικά 15 € και για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το παρατηρησιακό τμήμα και ένα από τα δύο άλλα τμήματα διαδοχικά, τα δίδακτρα είναι 20 ευρώ.

Την Τετάρτη, 5η Ιουλίου τα μαθήματα θα γίνουν υπαίθρια με αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου, στο 2ο πάρκινγκ προς το Χιονοδρομικό Κέντρο. Για όσους δεν έχουν δικό τους μέσο, η Εταιρεία θα ναυλώσει λεωφορείο προς 10 ευρώ έκαστος, που θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. από το 1ο Λύκειο, Κύπρου 48 – Παγκύπριο Διδακτήριο.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24.210-46.253 & 24.210-51.061, κατά σειρά προτεραιότητας. Χρειάζεται καλό ντύσιμο, διότι στα Χάνια το κρύο είναι τσουχτερό. Μετά την αστροβραδιά, κατά τις 11 μ.μ., θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας στο Χάνι του Ζήση.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των μαθημάτων του Θερινού Σχολείου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.astronomos.gr

ΠΗΓΗ