Βόλος: Ολοκληρώθηκε το διήμερο φεστιβάλ της ΚΝΕ -Οδηγηγή

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στο Βόλο. Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ αγκάλιασε εκατοντάδες κόσμου, φιλοξένησε στους χώρους του όλες τις ηλικίες, ψυχαγώγησε και αναζωογόνησε όλους όσους προβληματίζονται με την σημερινή κατάσταση.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ κέντρισε το ενδιαφέρον και εξελίχθηκε σε μια πλατιά συλλογική συζήτηση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την μεγάλη νικηφόρα Οκτωβριανή επανάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ (15/9) γελάσαμε και διασκεδάσαμε με stand up comedy από τον Χ. Ζαραλίκο. Η πολιτική του σάτιρα και ο περιπαιχτικός του λόγος έδωσε στο Φεστιβάλ μια νότα χιούμορ και πολλά γέλια καθώς η αλληλεπίδραση με το κοινό είχε “πάρει φωτιά”.
Ακόμη, παρακολουθήσαμε το μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα “Να μην πάψεις στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για το δίκιο”. Το αφιέρωμα αυτό παίχτηκε από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που με μεράκι και ατέλειωτες δημιουργικές ώρες πρόβας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία του θεατρικού. Το κοινό με το χειροκρότημα του επιβράβευσε αυτή την προσπάθεια, ειδικότερα όταν μαθητής ενσάρκωσε την απολογία του Μπελογιάννη!
Στο μαθητικό στέκι φιλοξενήθηκε το ΚΕΘΕΑ για μια πλατιά συζήτηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με θέμα “ΜΗ ΝΑΡΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ! ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!”, το οποίο παραβρέθηκε και τις 2 ημέρες του Φεστιβάλ, ενημερώνοντας τους επισκέπτες και συζητώντας μαζί τους.
Τέλος, χορέψαμε με παραδοσιακό γλέντι “Μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα”.

Τη 2η μέρα (16/9) το Φεστιβάλ μας άνοιξε τις πύλες του με μουσικό αφιέρωμα σε Σοβιετικά τραγούδια. Με τραγούδια γραμμένα την επαναστατική περίοδο του 1917, κατά τη περίοδο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού και του πατριωτικού πολέμου ενάντια στο φασισμό, η μουσική ομάδα της ΚΝΕ μαζί με φίλους και οπαδούς παρουσίασε μια υπέροχη συναυλία, που εμψύχωσε και ενθάρρυνε το κοινό το οποίο χειροκροτούσε ασταμάτητα τους οργανοπαίχτες και τραγουδιστές.
Ακολούθησε πολιτική ομιλία με τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ (επισυνάπτεται). Σύντροφοι και φίλοι γέμισαν με την παρουσία τους το θέατρο για να παρακολουθήσουν την πολιτική ομιλία, για να ακούσουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
Ύστερα, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα και λαϊκό γλέντι από κομπανία της ΚΝΕ.
Στο μαθητικό στέκι έγινε παρουσίαση μαθητικής εργασίας με θέμα ”Το διαστημικό πρόγραμμα στην ΕΣΣΔ” όπου μεταξύ άλλων τέθηκε ως θέμα συζήτησης “Επιστήμη στην υπηρεσία του κεφαλαίου ή στην υπηρεσία του λαού;”. Η προσπάθεια των μαθητών να μάθουν πρώτα οι ίδιοι και ύστερα να διαδώσουν πλατιά τα τεράστια επιτεύγματα του σοσιαλισμού, είχε μεγάλη απήχηση. Το μαθητικό στέκι στήθηκε με μεράκι, δημιουργικότητα και ανιδιοτέλεια από τους μαθητές. Το χώρο διακοσμούσε ο “Σπούτνικ 1”, ο πρώτος δορυφόρος που εκτοξεύθηκε στο διάστημα από την ΕΣΣΔ, ο οποίος ήταν κατασκευασμένος σε φυσικό μέγεθος.

Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησαν ακόμη, έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση μέσα από σοβιετικές αφίσες και παρουσίαση με τη μορφή βίντεο της μπροσούρας “Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό”.

ΠΗΓΗ

Prev Τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα στον Ναό της Μεταμορφώσεως Βόλου  
Next Ευλαβικό προσκύνημα στα «Ματωμένα Χώματα» από τη Μητρόπολη Δημητριάδος