Βόλος: Ούτε μέρα δε θα μείνουν χωρίς πλοίο οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων

Λύση βρέθηκε στο πρόβλημα που θα αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων σχετικά με τις μετακινήσεις τους, λόγω της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης εργασιών, συντήρησης- μετασκευής των πλοίων Ε/Γ- Ο/Γ Express Σκιάθος και Aqua Jewel.
Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού ενημερώθηκε, εγκαίρως, τόσο από υπηρεσιακούς παράγοντες, όσο και από τοπικούς φορείς των Σποράδων, για τον πιθανό κίνδυνο αδυναμίας τέλεσης των δρομολογίων των παραπάνω πλοίων, έδρασε άμεσα, ώστε να μην μείνουν οι νησιώτες χωρίς δυνατότητα μεταφοράς.

Κατόπιν ενεργειών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΔΘΣ), επιτεύχθηκε η τέλεση του δρομολογίου Βόλος- Σποράδες, να γίνει από το πλοίο Μυρτιδιώτισσα, που ήδη εκτελεί το δρομολόγιο Αγ. Κωνσταντίνος- Σποράδες.
Με αυτή τη λύση οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων δε θα μείνουν ούτε μέρα χωρίς πλοίο και οι όποιες ανησυχίες είχαν προκύψει, διαλύονται μετά από την έγκαιρη παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου, η οποία και έμπρακτα αποδεικνύει την μέριμνα της για τα προβλήματα των νησιωτών.

Οριστική απάντηση στην κάλυψη των αναγκών των νησιών θα δοθεί με τον επανασχεδιασμό τόσο του ακτοπλοικού δικτύου, όσο και με το σχεδιασμό των συνδυασμένων μεταφορών που πρόσφατα αποφασίστηκε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.
Οι προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας και των δυο Υπουργείων είναι, από την έναρξη της νέας δρομολογιακής περιόδου, τα θεσμικά και όποια άλλα προβλήματα αντιμετώπιζαν μέχρι τώρα τα νησιά σε σχέση με τις μεταφορές και μετακινήσεις των κατοίκων τους, να ανήκουν στο παρελθόν. Σκοπός είναι να αποκτήσουν τα νησιά ένα αναδιοργανωμένο μεταφορικό δίκτυο που να καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες και να έχει αξιοπιστία.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Με τον δήμαρχο Steinach Βυρτεμβέργης συναντήθηκε ο Δ. Νασίκας
Next Βόλος: Ανοικτή επιστολή του δημάρχου Αλμυρού Δ. Εσερίδη