Βόλος: Ο Θ. Θεοδώρου ζητά οι δημότες να πληρώσουν την αγωγή

Κατά του δήμου Βόλου στράφηκε με αγωγή του ο ασκών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, ζητώντας να πληρώσει ο δήμος την όποια αποζημίωση του επιδικάσει το δικαστήριο σε μία περίπτωση που είναι κατηγορούμενος.
Ειδικότερα, σήμερα εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου αγωγή του ασκούντα χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνου Θεοδώρου, με την οποία ζητείται στην περίπτωση που επιδικασθεί αποζημίωση σε βάρος του από άλλη αγωγή, το ποσό της αποζημίωσης να καταβληθεί από τον Δήμο Βόλου και όχι από τον ίδιο. Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά αγωγή που κατατέθηκε από τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας κ.κ. Κώστα Βολιώτη και Στέλιου Λημνιού σε βάρος του κ. Θεοδώρου για συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς υπήρξαν ανακοινώσεις του Δήμου Βόλου που καταφέρονται κατά των δύο στελεχών το περασμένο καλοκαίρι.

Οι ανακοινώσεις είχαν εκδοθεί αναφορικά με την αντιπαράθεση που υπήρχε εκείνη την περίοδο μεταξύ του δήμου και των κατοίκων της περιοχής Αστέρια Αγριάς για την κατασκευή αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΜΒ στο χώρο του πάρκου.

Με την αγωγή που άσκησε ο Δήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου, ισχυρίζεται ότι δεν φέρει ευθύνη  για τις ανακοινώσεις που εκδίδονται από το Γραφείο Τύπου του Δήμου και δεν γνωρίζει το περιεχόμενό τους καθώς δεν εγκρίνονται από τον ίδιο, κάτι που ισχυρίστηκε και ο μάρτυρας στην υπόθεση και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του δήμου. Οι δύο δικηγόροι του δήμου αντέκρουσαν την αγωγή του κ. Θεοδώρου.

Δήλωση Θάνου Θεοδώρου

Από τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου Βόλου, κ. Θάνο Θεοδώρου, έγινε η ακόλουθη δήλωση:

Ακόμη μια απόπειρα δημοσιογραφικής – μικροπολιτικής εξαπάτησης των πολιτών από το σύστημα, που συνεχίζει να μας σέρνει στα Δικαστήρια, επιχειρώντας, αφελώς, να μας τρομοκρατήσει και να μας κάμψει, ώστε να αποσιωπήσουμε τα όσα δεινά επέφεραν επί τόσα χρόνια στην πόλη, και να αποτρέψει το μεγάλο έργο που επιτελούμε προς όφελος της πόλης.

Η περίφημη αγωγή με την οποία δήθεν στρέφομαι κατά του Δήμου Βόλου είναι κάτι περισσότερο από φανερό ότι δεν έχει οικονομικό περιεχόμενο και αποτελεί απλώς μια κίνηση τακτικής, ώστε να παραστεί και ο Δήμος στην εκδίκαση των σε βάρος μου αγωγών από το δίδυμο Βολιώτη – Λημνιού, επιφανή στελέχη του συστήματος αυτού! Η δική μου παράσταση έγινε δια του δικηγόρου κ. Σινέλη, που φυσικά αποζημίωσα με δικά μου χρήματα.

Και αν και θεωρώ ψυχοφθόρο να απολογούμαι σε τέτοιους «κατήγορους», που το μόνο προσόν που διαθέτουν είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας και η τέχνη της συκοφαντίας, να υπενθυμίσω ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου όχι μόνο ως εκτελούντος χρέη Δημάρχου, αλλά και ως απλού αντιδημάρχου, αποποιήθηκα κάθε αποζημίωσης για τα έξοδα μετακίνησής μου, που νόμιμα προβλέπονται, γιατί ακριβώς σέβομαι τα χρήματα των πολιτών.

Και για να τελειώνει αυτή η θλιβερή σε βάρος μου επίθεση διαβεβαιώνω δημόσια ότι εφ’ όσον το Δικαστήριο επιδικάσει κάποιο ποσό στο δίδυμο Βολιώτη – Λημνιού αυτό θα το καταβάλλω εξ ιδίων και σε κάθε περίπτωση ουδεμία επιβάρυνση θα υπάρξει για το Δήμο. Η ιστορία του καθενός μας σε αυτή την πόλη είναι αδιάψευστος μάρτυς. Εμείς εργαζόμαστε επ ωφελεία των πολιτών και μόνο και αυτό αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση, σε αντίθεση με κάποιους άλλους.

ΠΗΓΗ

Prev Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία απαντά στα επιχειρήματα της ΑΓΕΤ
Next Παιδική θεματική εβδομάδα υγείας από το ΚΕ.Π. Υγείας Ρήγα Φεραίου