Βόλος: Παιδιά από τη Συρία μαθαίνουν για τους δεινόσαυρους

Αυτήν την Τετάρτη 15-3-2017 δεκαοκτώ προσφυγόπουλα φιλοξενήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, όπου ήρθαν σε επαφή με στοιχεία της Φυσικής Ιστορίας του τόπου μας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και είχαν την ευκαιρία να δουν και να ανακαλύψουν γνώσεις για τον πλανήτη μας, τα ηφαίστεια, τους σεισμούς, τα απολιθώματα, την εξέλιξη των ζώων και του ανθρώπου.

unnamed (1)

Παράλληλα συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Μουσείου «Ανακάλυψε τους δεινόσαυρους» μαθαίνοντας πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Επίσης σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά από τη Συρία ανακάλυψαν απολιθωμένα νύχια, κόκκαλα και δόντια δεινοσαύρων και έμαθαν να αναγνωρίζουν σε ποιο είδος δεινοσαύρου ανήκουν.

unnamed

Παρά τις δυσκολίες στη γλώσσα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί και εθελοντές τους οποίους το Μουσείο ευχαριστεί θερμά. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου είναι έτοιμο να αγκαλιάσει κάθε ομάδα παιδιών που διψούν για μάθηση.

ΠΗΓΗ