Βόλος: Πανθεσσαλική Ημερίδα Γερμανικών – ert.gr

Η Τοπική Επιτροπή καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας  Ν. Μαγνησίας, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. διοργανώνει το Σάββατο 6 Μαΐου, από τις 9:30 – 15:00μ.μ., στο Αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, τη 2η Πανθεσσαλική ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες διδακτικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις των Γερμανικών ως ξένη Γλώσσα».

Πρόκειται για την 1η ημερίδα που διοργανώνεται από την Τοπική Επιτροπή Ν. Μαγνησίας, ως συνέχεια αυτής που έλαβε χώρα το Μάρτιο του 2015 στη Λάρισα, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης της Γερμανικής Γλώσσας και του Πολιτισμού της Γερμανίας στο θεσσαλικό χώρο και το ευρύ κοινό.

Οι θεματικές ενότητες σχετίζονται με τις σύγχρονες διδακτικές και παιδαγωγικές μεθόδους της Γερμανικής Γλώσσας, με καλές πρακτικές καθηγητών του κλάδου, με εκπαιδευτικά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις, τις σπουδές στη Γερμανία, τον Πολιτισμό της Γερμανίας και την ανάδειξη του τοπικού γερμανικού στοιχείου. Παράλληλα θα υπάρχει και έκθεση Γερμανικού βιβλίου και διδακτικών εγχειριδίων από εκδοτικούς οίκους.

Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, με τη συνεργασία του Επίτιμου Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλία και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της σχολικής Συμβούλου κυρίας Γιάννας Κερκινοπούλου. Απευθύνεται σε καθηγητές, μαθητές, φοιτητές, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο, έχει ελεύθερη είσοδο και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός
Next Έκθεση Φωτογραφίας στο "Δίαυλο" - ert.gr