Βόλος: Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης

Συγκέντρωση όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας πραγματοποίησαν σήμερα οι συνταξιούχοι στο Βόλο, για να διαμαρτυρηθούν  για τις περικοπές που φέρνουν στις συντάξεις τους τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση.

Μεγάλος αριθμός συνταξιούχων πήρε μέρος στην κινητοποίηση, ενώ έγινε και ενημέρωση από εκπροσώπους των Ομοσπονδιών ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, για τις τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται Πανελλαδικά στα μέσα Ιουνίου.

P70526-103420

Ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Παναγιώτης Πάλμος, έκανε λόγο για μέτρα που είναι «θανατηφόρα» για τους συνταξιούχους και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να οργανωθούν περισσότερο στα σωματεία τους και να αντιδράσουν, ώστε η κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τα μέτρα το 2019 και το 2020.

«Άλλος τρόπος για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει, εκτός από την οργάνωση στα Σωματεία και τη δράση τους. Ήδη έγιναν ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε 45 πόλεις και οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις  στις 13 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Ιουνίου στην Αθήνα και στις 21 Ιουνίου στην Κρήτη», είπε ο κ. Πάλμος

Από την πλευρά του ο κ Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, τόνισε ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι βάρβαρα, ισοπεδώνουν τους πάντες και τα πάντα, εξοντώνουν τους συνταξιούχους και σακατεύουν τα νοικοκυριά και τα λαϊκά στρώματα,

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην οδό Δημητριάδος, όπου οι συνταξιούχοι παρέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο διεκδικούν την απόδοση στο ακέραιο των κύριων συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, την επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη Δημόσια Υγεία.

 

ΠΗΓΗ