Βόλος: Παράνομα φροντιστήρια και “ιδιαίτερα” πλήττουν τα Φροντιστήρια Μ.Ε.

Αρκετές δεκάδες είναι τα Φροντιστήρια που λειτουργούν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η σχετική νομοθεσία, στο Νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας, ο οποίος έθεσε μάλιστα, το ζήτημα αυτό, όπως κι άλλα που απασχολούν τον κλάδο, στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωκράτη Σαβελίδη, σε συνάντηση μαζί του, την περασμένη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ιωάννα Βεδουρά, αυτή την στιγμή, στο Νομό Μαγνησίας λειτουργούν απολύτως νόμιμα, 75 φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ τα φροντιστήρια που είτε δεν διαθέτουν καθόλου άδεια, είτε δεν έχουν επικαιροποιήσει την άδεια λειτουργίας τους (κάτι που πρέπει να γίνεται κάθε δύο χρόνια), είτε δεν διαθέτουν πιστοποιητικό κτιρίου, είναι δεκάδες και ίσως να ξεπερνούν και τα νόμιμα.

«Αυτό είναι ξεκάθαρα αθέμιτος ανταγωνισμός. Δεν θέλουμε να κλείσουν τα φροντιστήρια αυτά, αλλά να συμμορφωθούν με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για την λειτουργία τους» τόνισε η κ. Βεδουρά, προσθέτοντας ότι –δυστυχώς – δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στο θέμα αυτό και μόνο αν κάνει κάποιος καταγγελία μπορεί να ελεγχθεί ένα φροντιστήριο.

Εκτός του ζητήματος αυτού, η κ. Βεδουρά έθεσε και το θέμα των ιδιαίτερων μαθημάτων από διορισμένους εκπαιδευτικούς, που σε κάποιες περιπτώσεις αποκτά προκλητικές διαστάσεις, αφού κάποιοι δεν διστάζουν να κάνουν ιδιαίτερα ακόμη και σε παιδιά που είναι μαθητές τους στα σχολεία όπου διδάσκουν.

ΠΗΓΗ

Prev Επικύρωση συνεργασίας του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και της ΑΝ.ΚΑ.
Next Καρδίτσα: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ.