Βόλος: Ποίηση, μουσική και χορός κάτω “παντρεύτηκαν” από το αυγουστιάτικο φεγγάρι

ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ –

Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν σήμερα το βράδυ, την πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, στο πλαίσιο του ετήσιου πανελληνίου προγράμματος που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Στον ατμοσφαιρικό κήπο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και υπό το φως του φεγγαριού, πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι», πάνω στο γνωστό στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, όπου η Μουσική, η Ποίηση και ο Χορός συνάντησαν τον Έρωτα, και το Φεγγάρι του Καλοκαιριού, συνδέοντας ποιήματα Ελλήνων ποιητών με ένα ρεπερτόριο μουσικής από τη μπαρόκ εποχή ως τον 21ο αιώνα.

Πρόκειται για μια πρόταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου με τη συμμετοχή των ηθοποιών Γρηγόρη Γαλάτη και Νιόβης Κωστοπούλου, του Σεξτέτου Εγχόρδων της Καμεράτας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Τη χορεύτρια Μαρία Κυρμά συνόδευσε η προβολή του εικαστικού έργου “Moonrise” της Eugenia-Alana Mitsanas.

Αύριο Κυριακή 6 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. στον Αρχαιολογικό χώρο της Βασιλικής Α (Αγίου Δημητρίου) των Φθιωτίδων Θηβών οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την μουσική βραδιά «Νύχτα φεγγαρόλουστη», με την υψίφωνο Κατερίνα Αποστολοπούλου, τη Δρ. Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη στο πιάνο και τον Πέπο Σάλεμ στο φλάουτο που θα ερμηνεύσουν γνωστά καθώς και σπάνια κομμάτια Ελλήνων συνθετών.

ΠΗΓΗ