Βόλος: Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει η σήραγγα της Γορίτσας

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σήραγγα της Γορίτσας, όπως ανέφερε ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη συντήρηση και λειτουργίας της. Εκτιμά πάντως ότι η σήραγγα μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια παρά το γεγονός ότι πολλά από τα ηλεκτρονικά της συστήματα δεν λειτουργούν και είναι κακοσυντηρημένη.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Γεράσιμος Μέμτσας, από τη στιγμή που η εταιρεία του ανέλαβε το έργο της λειτουργίας και συντήρησης της σήραγγας, την 1η Δεκεμβρίου του 2016, υπήρχαν ζητήματα που έπρεπε να επιλυθούν όμως αυτό δεν έχει γίνει ακόμη παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δήμου Βόλου, που θα αναλάβει να πληρώσει το κόστος των έργων. Το έργο είναι κακό συντηρημένο, δεν λειτουργούν οι ανεμιστήρες στο εσωτερικό, δεν λειτουργούν τα περισσότερα ηλεκτρονικά συστήματα(έχει κολλήσει ο ηλεκτρονικός πίνακας γράφοντας ένα και μοναδικό μήνυμα) δεν μπορούν να επικοινωνούν μέσω ενός συστήματος ηλεκτρονικού η πυροσβεστική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και η αστυνομία που βρίσκονται μέσα στη σήραγγα για να αντιμετωπίσουν ένα συμβάν με αυτούς που βρίσκονται έξω από αυτή. “ΟΙ ανεμιστήρες π.χ. αν προκύψει ένα τροχαίο και θα πρέπει να λειτουργήσουν αυτόματα, ή όταν αυξάνονται τα καυσαέρια μέσα στη σήραγγα θα έπρεπε να λειτουργήσουν αυτόματα. Αυτό δεν γίνεται, επιτυγχάνεται μόνο χειροκίνητα”, εξηγεί ο κ. Μέμτσας. Επίσης τόνισε ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικό αποχετευτικό σύστημα και ότι συχνά γεμίζει ο υπάρχων βόθρος, ενώ δίνεται καθημερινά μάχη με τα ποντίκια που τρώνε τα καλώδια στα καφάο της ΔΕΗ.

Επισήμανε ότι για όλα είναι ενήμερος και εγγράφως ο Δήμος Βόλου. “Πληροφορήθηκα ότι σε αναμόρφωση προϋπολογισμού που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο έχουν συνυπολογιστεί τα ποσά που απαιτούνται για τις παρεμβάσεις, και αναμένεται πλέον η έγκριση της απόφασης από την Περιφέρεια”εξήγησε.

Τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας από τη χρήση της σήραγγας και ότι όποτε χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν μέχρι τώρα περιπτώσεις ατυχήματος, ή ζώων που εισήλθαν στη σήραγγα, αυτή έκλεισε. “Θα ήταν καλύτερο να είναι όλα αυτοματοποιημένα και όχι όπως λειτουργούν τώρα, αλλά αντιμετωπίζονται”, επισήμανε ο κ. Μέμτσας.

ΠΗΓΗ