Βόλος: Προληπτικός έλεγχος από το ΚΕΠ Υγείας στις γυναίκες του Δήμου Ρ. Φεραίου

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση των γυναικών της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη διενέργεια ψηλάφησης μαστού και σπυρομέτρησης που πραγματοποιήθηκε από γιατρούς – συνεργάτες της Γενικής Κλινικής του Βόλου “ΑΝΑΣΣΑ” σε συνεργασία με το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας «ΥποστηρίΖΩ».

unnamed (2)

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας-πραγματοποιήθηκε σειρά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου στις γυναίκες του Δήμου. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και εξασφάλισε την επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Οι γιατροί, Αγγελική Γιοβάννη, χειρουργός , Κων/νος Μαραβέγιας, χειρουργός και Χρήστος Δαένας, πνευμονολόγος, επί 8 ώρες εξέταζαν δωρεάν τις γυναίκες της περιοχής, μοιράζοντας στη συνέχεια ενημερωτικό υλικό με οδηγίες ενημέρωσης συχνού ελέγχου πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Στη διαδικασία υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του προληπτικού ελέγχου.

unnamed (3)

Πολύτιμη υπήρξε η συνεισφορά και του ιατρικού κέντρου διαγνωστικής απεικόνισης Βόλου “Ιατρική Απεικόνιση” που προσέφερε δωρεάν εξέταση μαστογραφίας σε όσες γυναίκες προέκυψε ανάγκη να υποβληθούν σε αυτή. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Γενική Κλινική “ΑΝΑΣΣΑ” όσο και η “Ιατρική απεικόνιση” είναι μέλη – πάροχοι του ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας τόνισε «Τιμούμε σήμερα όλες τις γυναίκες για τους δύσκολους ρόλους που καλούνται καθημερινά να φέρουν εις πέρας και για τους αγώνες που δίνουν εδώ και χρόνια για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων και ισότιμων θέσεων σε όλους τους τομείς της ζωής, προσφέροντας τους ως δώρο εξετάσεις προληπτικού ελέγχου. Ένα σημαντικό δώρο για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία που στις συγκεκριμένες εξετάσεις οι γυναίκες οφείλουν να υποβάλλονται τακτικά και σήμερα τους δίνουμε δωρεάν αυτή τη δυνατότητα. Γυναίκες όλων των ηλικιών ευαισθητοποιήθηκαν στην πρόληψη και η διαδικασία κύλησε ομαλά και αποτελεσματικά με την τεράστια συμβολή των ιατρών».

unnamed (4)
Ακολούθως, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους γιατρούς για την πολύτιμη συνεισφορά τους και τους δώρισε βιβλία με τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή, ως ενθύμιο από την παρουσία τους στο Βελεστίνο και το Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕ.Π. υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου και δημοτικός σύμβουλος, Ιωάννης Σκρίμπας και η συντονίστρια, Αντωνία Χασιώτη δήλωσαν: «Η ανταπόκριση των γυναικών του Δήμου μας στο κάλεσμα που τους απευθύναμε για προληπτικό έλεγχο ψηλάφησης μαστού και σπυρομέτρησης ήταν σημαντική. Η μεγάλη προσέλευση αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στην διενέργεια προληπτικού ελέγχου κάτι που αποτελεί στόχο και σκοπό του ΚΕ.Π. Yγείας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα πραγματοποιώντας δράσεις που θα αποτελέσουν ορόσημο δημιουργίας δομών και υπηρεσιών υγείας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου προς όφελος των αναγκών των δημοτών».

Να σημειωθεί τέλος, πως στις αρχές του Απριλίου θα είναι στην περιοχή η κινητή μονάδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας για περισσότερους προληπτικούς ελέγχους στους δημότες Ρήγα Φεραίου.

ΠΗΓΗ